Julekalenderen 2015

5. desember

Hvor har vi vært i dag? Klikk på dagens luke for å se om du kjenner deg igjen, og for å se vinneren av gårsdagens oppgave!

Svar på gårsdagens oppgave var Fossdalen, eller Dalan, som mange sier. Nærmere bestemt Rindal Skimuseum sin utmarksavdeling. Vi har også godkjent Slåstøggu som svar. Det er navnet på markastøggu på bildet.
 

Her er et utvalg av svarene vi fikk:

Helene Nergård, Rindal, skriver: Bildet er fra Rindal Skimuseums utmarksområde i Fossdalen. Her parkerer vi når vi skal til barnevennlig turmål eller til toppen av Gråurfjellet.

Denne gangen har fotografen vært i Lommundalen. Tatt bomveien mot Fossdalen. Ved denne veien står disse to bygningene, skriver Mary Moen, Vindøla

På vegen mot Dalan og et supert terreng for ski, fotturer og ikke minst molteturer, skriver Berit Møkkelgård, Rørdalen.

Øyvind Magnor Bøe, Bæverfjord, skriver: Dette er i Fossdalen i Rindal. Flott område. Har vært der på hyttebesøk.

Ragnhild Stavne Bolme, Rindal, har mer informasjon om plassen: Dette er frå Rindal skimuseum si utmarksavdeling i Fossdalen. Nærast står Slåstuggu, ei utmarksstuggu som høyrde til Ytre Slåa oppi Bokt'n, og vart flytta hit. Høyløa står der ho alltid har stått og hører til utmarkseigedomen Gardslettet, som museet kjøpte av Johanna og Magnhild Storløkken, Rognlia. 
 

Gave

Fra bedrift

Kontaktperson

Vinner

Dekorasjon av betong og naturmateriale

Knottoppen

Nina Nordlund

Oddvin Meland

Signert utgave av Marte Helgetuns nye bok "Strikketid" Design by Marte Helgetun Marte Helgetun Anni Karlstrøm


Gratulerer! Gave hentes hos giverbedrifter. Knottoppen finner du når du kjører opp ved Midt-Norge Autolakk ved Børset i Bolme, Rindal. Marte Helgetuns bok er tilgjengelig ca. 20. januar.

 

Dagens oppgave, 5. desember:

Denne bommen møter du på tur til hytteeventyret med tusser og troll. Der ligger Holtasetra og Røstadsetra, og du kan ta en pust i bakken ved Pebua. Hvor er vi på vei?

IMGP2555_690x457.jpg

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gævve og fine minner i forbindelse med dette stedet.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.