Lørdag
Lørdag Skyet
-3°
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Delvis skyet
-3°
Delvis skyet
Flau vind

Julekalenderen 2016

6. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var Møbel-Fiske. På bildet så vi Jarle Fiske og Per Mogstad. Det var mange som sendte inn svar på denne oppgaven, og nesten alle svarene var rett. Det var også mange som hadde noe å fortelle om den lokale møbelbedriften.


Noen innspill fra våre innsendere:

Tove Børset skriver:
Familiebedrifta de er ute etter er Møbel-fiske i Surnadal. Karane som sit i stolane er Per Mogstad og Jarle Fiske. Møbel-Fiske er ei familiebedrift, grunnlagt på slutten av 1950-talet av Erik Fiske under namnet "Erik Fiske & Co". Fiske har opp gjennom åra både hatt møbelfabrikk i Øvre Surnadal og vore involvert i produksjon av chips og sprøsteikt lauk.

Geir Borstad skriver:
Familiebedriften er Møbel-Fiske as. Jarle Fiske og jeg gikk på skole på Tingvoll på midten av 70 tallet, ble kjent med han der. Per Mogstad (Nistua) ble min første husvert, bodde på Mogstad ca. 86-89 i kårleiligheten der. Det var en trivelig tid.

Unni E Grytbakk skriver:
Jeg tror dagens løsning er Møbel Fiske, som i dag har sin forretning i Surnadal. Som innflyttere til Rindal har vi flere ganger hatt besøk av Jarle i forbindelse med kjøp av møbler. Han er en serviceminded, driftig, dyktig og hyggelig kar. Alt blir ordnet når Jarle kommer!
 

Vinner luke 5:

Gave

Fra bedrift

Vinner

TP-Link 10400mAh powerbank, verdi kr. 398,-. Lader alle typer nettbrett og mobiltelefoner.

Datasenteret AS


Kirsten Snekvik Bøe
 

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos giverbedrift. Vinneren mottar mail.

 

Oppgave

I dagens luke, 6. desember, skal vi til et sted som har sett mye handelsvirksomhet. Mange vil nok ta hintet som henger på venstre hjørne - men hvor skal vi?

Historisk arkiv luke 6.jpg

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gaue minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.