Onsdag
Onsdag Regn
10°
Regn
Lett bris
Torsdag
Torsdag Regnbyger
Regnbyger
Lett bris
1989 8 bilder B0002

Takk for i år fra Edgar Landsem

Øvre Sæter og laksen 52

Når en ser på sesopngen 1989 ved Øvre Sæter som helhet, kan en komme med en del kommentarer. Sesongen startet ganske tregt. Det ble fanget en laks den første dagen, og ellers var juni en svært skufende måned, skriver Edgar Landsem i sine vurderinger av fiskesesongen 1989 - som ble en rekordsesong. Trollheimsporten avslutter i dag serien Øvre Sæter og laksen for i år, med glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem.

Du ser mange bilder fra sesongen 1989 tatt av Edgar Landsem her. Over er laksen kommet på land, mens du ellers ser kampen i elva - bilder sier ofte meir enn tusen ord!

Rekordsesongen 1989 - Edgar Landsem fortsetter:
Vi hørte om svært gode fangster lenger nede i elva, men det gikk svært tregt å få den opp til Øvre Sæter. Grunnen til dette kan være at vi hadde mye kaldt snøvatn i elva. Fram til den 29. juni ble det i områda ved Øve Sæter bare fanget 14 lakser.

Men den 29. juni kom det plutselig et omslag. Den dagen kom en fisker med tre lakser fra Bjorhølen. Det ble også fanget to lakser til. Fra da av og resten av sesongen hadde vi et jamt godt fiske, men med enkelte topper.

Den 17. juli ble den beste dagen med 17 laks, av disse 11 på Sæter. Fisket ved Sæter og Østre Moen fordelte seg slik utover sesongen: I juni ble det fanget 16 laks (8 av disse var de tre siste dager av åneden). 1. til 15. juli ble det tatt 40 laks. Fra 15. til 31. juli ble det tatt 55 laks. Og fra 1. til 17. august ble det tatt 34 laks. Største laks som ble fanget i området var på 16 kilo. Det var også den største laks for hele elva.

Utsiktene for sesongen 1990 skulle også være gode. Dette gjør at vi går mot en like spennende sesong som denne, skriver Edgar Landsem. Det vil Trollheimsporten komme tilbake til neste år, med fleire glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. I mellomtida kan du kose deg med serien Øvre Sæter og laksen ved å klikke på linkene under.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten har gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 og Edgar Landsem 2 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i fjor - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesong sa Edgar Landsem dette!

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!