Torsdag
Torsdag Skyet
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Lett bris
Fotball 1978-1

sommeren 1978?

Fotball på Rinnvollen

Når det går an å spille fotball på Lerkendal i minus 16 grader, da går det vel og an å mimre litt over gamle fotballminner no i adventstida, spør Edgar Kattem? Trollheimsporten blir svært glad for gamle og nostalgiske bilder, og her kommer et knippe som dere kan kose dere med i den 2. søndag i advent - og nå har Oddbjørn Heggem alle svarene (med litt hjelp):

Fant fram et ark med negativer fra den første fotballkampen jeg tok bilder av, skriver Edgar Kattem til Trollheimsporten. Rinnvollen sommeren 1978, kanskje pluss eller minus ett år?

Den tekniske kvaliteten er ikke slik at jeg er direkte stolt av det i dag, men vel 30 år seinere har de vel kanskje sin verdi likevel, håper noen kjenner seg att på Rinnvollen på slutten av 1970-tallet.

Det må ha vært en turnering, eller treningskamper. Noen bilder viser glimt fra Rindal IL mot Dalguten (?) i stripete trøyer. Og neste kamp er mellom Rindal og Troll. Og Rindal og Troll spilte vel ikke i samme divisjon den gangen? Edgar og Trollheimsporten oppfordrer de som veit mer om å kommentere bildene. Send kommentarene til redaktor@trollheimsporten.no.

Og vi har fått kommentarer og alle svar fra Oddbjørn Heggem:

1) Jeg tror ikke motstanderen er Dalguten - ser ingen som ligner på Soråsbøgg der, men det er mange kjente publikummere. F.v. John Ole Aspli (?), Oddbjørn Grytbakk, Oddbjørn Heggem, Svein Gausemel, Baard Gåsvand, 1/2 Ove Inge Ranheim, Geir Bjørnås (?), Arild Bye, Svein Jonli og Gisle Eide.

Jeg tror muligens at motstanderen kan være Flå - i så fall er stripene kvite og grønne.

2) Nr. 6: Ola Heggem, nr. 8: John Egil Tørset.

3) John Egil i front, Nils Magne Dønnem og Edvin Tørset bak.

4) Dommer: Hans Hansen, Melhus

5) Tror ikke det er Even Langli som kjemper mot Sing, men Kai Løfaldli. Muligens Øystein Løseth i mål.

6) Det ser ut som dette er en feriekamp i og med at Per Skjølsvold dømmer i bar overkropp. Kai ved venstre stolpe, Sing, Øystein(?) og muligens Eivind Nergård.

Med vennlig hilsen
Oddbjørn Heggem, Neer.

Til dette har redaktøren (Willy) noen små kommentarer. Oddbjørn har et spørsmålstegn ved John Ole Aspli på det første bildet. Det er rett. Videre kan også motstanderen være NOR/Meldal, etter draktene å dømme. Videre er det ikke Øystein Løseth i mål, men Roar Morten Eriksen og Kai Løfaldli er rett (ikke Even Langli)  - send gjerne kommentar på dette: redaktor@trollheimsporten.no.

 

Fotball 1978-1
Rindal IL mot Dalguten (?) på Rinnvollen. Mener å kjenne mange av publikum på andre sida av banen. Men de som kjenner seg kan gjerne gi beskjed til Porten.
Fotball 1978-2
Målsjanse! Men fotografen sto feilplassert som vanlig så jeg må hjelp til å få navnene på nr. 6 og nr. 8 på Rindal.
Fotball 1978-3
Dette må da være Jon Egil Tørset som slår en pasning?
Fotball 1978-4
Ola T. Heggem, men hvem er dommer? Og kjenner noen de andre spillerene?
Fotball 1978-5
Dette er vel Even Langli og Oddvar Løset i duell.. Hvem er Trolls keeper? Vi ser at folk sitter ute og ser på kampen ved Bjørkvoll og på andre sida av gjerdet.
Fotball 1978-6
Venter på corner! Bak målet ser vi gutter som flokker seg ved Bjørkvoll-kiosken, under Diplomis-flagget. Det er nok en privatkamp for det ser ut til at Per Skjølsvoll spiller i shorts og bar overkropp.