Blåvinge i regnet

Gråvær er fint fotovær

Hvor andre kanskje ser trist og lite sommerlig vær, ser Edgar Kattem fint fotovær. Han sender i dag inn et flott bilde av en blåvinge sittende på myrull og deler tanker om det å fotografere sommerfugler. Han etterlyser dessuten litt hjelp for å fastslå hva slags art blåvinge dette kan være!

 

Skal være litt forsiktig med å skryte av regn denne sommeren! Vi har vel så langt hatt nok av det. Men av og til kan grått ver - og litt regn i moderate mengder - være fint for den som fotograferer. I alle fall om du prøver å ta bilder av sommerfugler. Få skapninger tøyer en amatørfotografs tålmodighet slik som sommerfugler. Når du nesten er nær nok til å få et brukbart bilde så flakser de videre til neste blomst. Men i litt kaldere ver og litt regn sitter de ofte stille litt lenger tid av gangen. Slik som sist helg på hytta, da jeg var så heldig å få noen bilder av en vakker blåvinge. Sjelden at de sitter såpass lenge stille med utfoldede vinger. Fikk faktisk tid til og ta fem bilder før den fløy! Men like etterpå fikk jeg se en knallgul "sitronsommerfugl". Den var ikke like fotogen. Forfulgte den i nesten ti minutter før jeg ga opp. Den satt aldri så lenge at jeg fikk tatt et bilde.

Det er sikkert noen av Trollheimsportens lesere som kan slå fast hvilken art blåvinge dette er? Den er vakker, der den sitter på et gjennomvått blomsteraks på en snømyrull.