Granlund pels-1_1024x781

"Historisk" arbeidsplass

Det er rart så fort ting blir "historie". Fant nylig fram fire bilder fra en bunke med gamle bilder jeg har gjømt fra den tida jeg dreiv og fotograferte og skreiv i aviser. Det er bilder fra pelsarbeid ved Granlund i Romundstadbygda. Jeg minnes godt denne reportasjen jeg gjorde i 1988, skriver Edgar Kattem i ei melding til Trollheimsporten. Sjå bildene fra pelsarbeidet og sjekk Edgars fotoarkiv på Trollheimsporten:

Noen pelsdyroppdrettere hadde gått sammen om å kjøpe lager- og fryseribygget ved Granlund og sette bygget i stand som arbeidsplass for pelsarbeidet. Det er litt rart å sjå på bildene jeg tok for 23 år sida no i dag. Det er lite att av pelsdyrnæringa - og bare en av de fire karene på bildene lever i dag!

Over ser du fra pelsarbeidet ved Granlund 1988. Vi ser Jon Nerbu, Lars Haltli, Lars Helgetun og Henrik Bakk.

Edgar Kattem har i alle år vært en aktiv medarbeider for Trollheimsporten. Han har sine egne sider, der alle reportasjer og bilder både fra gamle dager og i dag er samla. Dette stoffet finner du under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude: Eldre stoff og bilder: Edgars fotoarkiv 1 og Edgars fotoarkiv 2. Nyere stodff: Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011. Klikk deg fram og sjå mye godt stoff fra Edgar Kattem.

Under ser du meir fra pelsarbeid i 1988:

Lars Haltli finkjemmer et reveskinn.

Henrik Bakk i arbeid.

Lars Helgetun skraper fett av et reveskinn.