perikom

- Dagens: PERIKOM

Medlemsruletten fortsetter

Rindalsgruppa Perikom og frontfigur Karstein Mauset har i flere år vært en populær visegruppe i Rindal, og distriktet generelt. Etter at de slapp en EP med Hans Hyldbakk-tekster i 2004 fikk de en kickstart her på Nordmøre, og i 2008 debuterte Perikom på en brille-fin 6.plass på norsktoppen. I dag kan du lese mer om rindalsgruppa i medlemsruletten.

 

MEDLEMSRULETTEN
Vi er nå i gang med en ny presentasjonsserie her på Trollheimsporten. I løpet av 2011 presenterer vi alle våre trofaste medlemmer. Helt fra oppstarten har næringsliv, lag og organisasjoner - spesielt i Rindal - benyttet sjansen til å markedsføre sin virksomheten gjennom Trollheimsporten. Nå ønsker vi å gi noe tilbake.

Dette skreiv medredaktør Irene Karlstrøm i fjor da ho starta denne serien. Nå gjør vi en restart og Perikom er neste ut i Nye medlemsruletten, som du finner under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.

Les tidligere artikler fra medlemsruletten
1.
Børset Bakeri AS
2. Kor Gøttj
3. NMK Surnadal og Rindal
4. Foldenfoto - Harald Egil Folden
5. Inga Dalsegg
6. Todalen.no
7. Torshall BA

8. Norsk Luft

9. AMFI Surnadal

 

RINDALSBØLGEN
Dagens medlemsrulett har valgt ut rindalsgruppa til presentasjon. Rindalsgruppa Perikom og frontfigur Karstein Mauset har i flere år vært en populær visegruppe i Rindal, og distriktet generelt. Etter at de slapp en EP med Hans Hyldbakk-tekster i 2004 fikk de en kickstart her på Nordmøre, og i 2008 debuterte Perikom på en brille-fin 6. plass på Norsktoppen. I 2008 slapp Perikom, som består av rindalingene Karstein Mauset, Jo Ranheim, Håkon Fredriksen og Ingebrigt Løfald, sin første full-cd. "Badstuba" inneholder 12 nye sanger, der Perikom har satt toner til Hans Hyldbakk, Astrid Krog Halse og Jørgen Gravvold. Samtidig er cd'en krydret med med ny utgave av "Muligens Pe" fra EP-en "Heimkome". De siste par årene har "Perikom Light" med Karstein Mauset og Håkon Fredriksen hatt mange oppdredener

 

KRYDDER I BRENNEVIN
Bandnavnet Perikom har ei litt spesiell betydning, som kan være litt vanskelig å skjønne. I utgansgspunktet er navnet omtalt i diktet "Svarrabærje" av Hans Hyldbakk. Perikum er bruka som medisinplante, og før i tida var det vanlig å bruke planta som krydder i brennevin. Lerka med krydra brennevin gikk bare under navnet "perikomen" på folkemunne. Det er altså her Karstein Mauset og Perikom har hentet bandnavnet sitt.

 

 Bandet består av Karstein Mauset: Sang og gitar, Håkon Fredriksen: Bass, Ingebrigt Løfald: Slagverk, og Jo Ranheim: Gitar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

bastuba
Cover til Perikoms første full-cd, Bastuba.