historie_talgo_mobelfabrikk_2008_myke_kanter_b200

Talgø

Medlemsruletten nr 120

Storfossen og ”Gammelfabrikken” er sentrale i historien om Talgø. Thore Talgø så mulighetene som lå i Storfossen som energikilde. De bestemte seg for å satse på møbelproduksjon i Todalen med Storfossen som energikilde, og etter over hundre år med møbelproduksjon fremstår i dag Talgø Møbelfabrikk som en moderne og veletablert bedrift med stor betydning for lokalsamfunnet. Talgø er medlem av Trollheimsporten. Ønsker du å bli det samme? Trykk her!

 

Om Talgø
Talgø er en av Norges ledende leverandører av møbler til spiserommet, baderommet og soverommet. Hos deres forhandlere - som du finner under hvert produkt på deres nettside - finner du utstilling og de gir deg professjonelle råd i valg ut fra dine behov. Din nærmeste butikk finner du ved å trykke på forhandlerlogo som finnes på hvert produkt. Gå til Talgøs nettside her.

 

Talgø gjennom 100 år
Storfossen og ”Gammelfabrikken” er sentrale i historien om Talgø.

Thore Talgø så mulighetene som lå i Storfossen som energikilde. Industriutviklingen i Todalen startet i 1899, eller kanskje enda litt tidligere, da Thore og Thora ble et par. De bestemte seg for å satse på møbelproduksjon i Todalen med Storfossen som energikilde, og etter over hundre år med møbelproduksjon fremstår i dag Talgø Møbelfabrikk som en moderne og veletablert bedrift med stor betydning for lokalsamfunnet.

Historien har vært preget av både medgang og motgang, men gjennom 1960- og 1970-tallet ble produksjonen gradvis flyttet til det nye anlegget på Kvennset, hvor utbygging i flere byggetrinn har blitt til en topp moderne fabrikk på 12.000 m2. I tillegg til produksjonen i Todalen, blir noen modeller produsert hos samarbeidspartnere i Baltikum, Øst-Europa og Østen etter design og spesifikasjon fra vår utviklingsavdeling i Todalen, og med kvalitetskontroll av våre spesialister. På slutten av 1900-tallet har det skjedd knoppskyting langt ut over Todalens grenser. I Rindal finner vi søsterselskapet T-Komponent, som er Norges største produsent av limtre, hobbyplater, utforinger og andre interiørprodukter.

Et annet søsterselskap, MøreTre, er det største sagbruket i Møre og Romsdal og er lokalisert i Surnadal. All distribusjon til forhandlere skjer fra sentrallager på Vinstra i Gudbrandsdalen. Talgø har også tre byggvarebutikker. Disse er tilsluttet Byggmakker-kjeden og befinner seg i Surnadal, Sunndalsøra og Aspøya i Tingvoll.

”Gammelfabrikken” og Storfossen har i de senere år fått sin renessanse. Fossheim, som er det egentlige navnet, er renovert utvendig og innvendig og er showroom, ikke bare for Talgø Møbelfabrikk, men også for T-Komponent og MøreTre, Møbelforhandlere og byggvarekjeder blir jevnlig invitert hit til presentasjon av nyheter og informasjon om våre produkter. Det arbeides med å utvikle anlegget videre til en rekreasjons- og opplevelsespark med mer allsidig bruk av utearealene rundt Fossheim i et moderne og historisk perspektiv.

Talgø er fortsatt en familiebedrift med røttene i Todalen, og i dag er det 4. generasjon av Talgøfamilien som eier og driver virksomheten.

 

Talgø kan tilby
Møbler: Spisestue, soverom, baderom, garderobe, skap og skjenk, sofabord og vedlikehold.
Innerom: Veggpanel/plater, takpanel/plater, gulv, listverk, hobbyplater og utforinger.
Uterom: Terrassebord - Duo, treheller, levegger, hagemøbler, kledning og tretak.