Rindal bygdemuseum 1

Rindal Bygdemuseum

Medlemsruletten nr 69

Museet ligger i Rindal sentrum og består av 14 bygninger, bl.a. trønderlån, smie, trøskarlåve, husmannsplass og kvern. I museumsbygningene finnes en stor samling av gjenstander, tekstiler, møbler og ikke minst en betydelig skisamling. I dag tar vi i Medlemsruletten en nærmere titt innom Rindal Bygdemuseum, som er medlem av Trollheimsporten. Ønsker du å bli medlem av Nordmøres største nettportal? Klikk her.

 

Om Rindal Bygdemuseum
I museumsbygningene finnes en stor samling av gjenstander, tekstiler, møbler og ikke minst en betydelig skisamling. Museet som ligger i Rindal sentrum består av 14 bygninger, bl.a. trønderlån, smie, trøskarlåve, husmannsplass og kvern. I tillegg har Rindal Bygdemuseum en samling av bøker og fotografier. Disse finnes på museumskontoret i kommunehuset.

Museet er åpent for omvisning i perioden midten av juni til midten av august. Ellers etter avtale, ta kontakt med: Avdelingsleder Kari-Elin Bolme Løfaldli tlf. 957 49 486. kari@nordmore.museum.no

Museumskontoret, som ligger i 2. etg. kommunehus 1, er åpent hele året.

 

Skimuseum i Rindal
Skimuseet i Rindal har som mål å bli det nasjonale skimuseet i Midt-Norge som skal henvende seg til en bred målgruppe. Gjennom natur og formidling i verneverdige bygninger med høy kulturhistorisk verdi, skal formidlingen av kunnskap og opplevelser knyttes til den urgamle tiden i norsk historie som skihistorien står for.

Skimuseet i Rindal vil inngå i et planlagt nasjonalt nettverk sammen med en rekke lokale skimuseer i Norge, og skal være en permanent institusjon som skal samle inn, bevare, forske, formidle og stille ut materiell fra skihistorien og skiproduksjonen som har foregått i Rindal og på Nordmøre.

 

Museumskafeen i Litj-Lars-støggu
-
en kafe med sjel.

Rindal Bygdemuseum har hatt kafeen åpen hver sommer, siden kafeen åpnet i 2001. Kafeen har siden den gang hatt stor økning i besøket. I Litj-Lars-kafeen serveres det mange forskjellige kaffesorter, som espresso, cortado, svartkaffe i tillegg til te, is og brus, bakels og dagens kake. På fine sommerdager er det uteservering og ved mer kjølige dager skapes en god stemning ved peisen inne i Litj-Lars kafeen. Museumskafeen har øl-og vinrettigheter.

NB! Museumskafeen har åpent i sommersesongen.

 

Styret i Rindal Bygdemuseum 2011
Anne Skjølsvold, leder, vara: Dagny Karlstrøm
Magnar Dalsegg, nestleder, vara: Else Marie Sandø
Ragnhild Stavne Bolme, styremedlem, vara: Edgar Kattem
John Bendik Møkkelgård,styremedlem, vara: Ola Sæter
Magnar Almberg styremedlem, vara: Joar Grøset

DSC00368_jeanette%20serverer%20folk%20og%20dyr_1024x1542
Uteservering på Museumskafeen.
DSCN6326_1024x768
Live-musikk.
Mye folk
Gamle mattradisjoner.
Heggemsfjoeset
Heggemsfjøset (skimuseum).