bondehuset1

Stangvik Grendalag

Medlemsruletten nr 86

Medlemsruletten fortsetter sin presentasjon over alle Trollheimsportens trofaste medlemmer. Siden oppstarten har bedrifter, lag og organisasjoner valgt å markedsføre seg gjennom nettopp Trollheimsporten. Medlemsbanken har etterhvert blitt stor, og for å sette en ekstra spiss på alle har vi derfor valgt å gi dem alle en påskjønnelse i form av en "bli kjent" artikkel. I dag skal vi titte innom Stangvik Grendalag.


Om Stangvik Grendalag
Stangvik Grendalag skal arbeide for å fremme medlemmenes sine felles interesser, og arbeide for bygda sitt sosiale og fysiske miljø, og innbyggernes trivsel og sikkerhet. Grendalaget eier og driver Bondhuset i Stangvik.

Stangvik ligger i Surnadal kommune på Nordmøre, og er ei bygd med omlag 50 husstander. Stangvik er et tidligere kommunesentrum fra den gangen fjorden var den viktigste ferdselsåra. Det unike i Stangvik er at de har greid å holde på et særprega bygdesentrum. I helgene og om sommeren er Stangvik et populært utfartsområde, og det er mange hytter i bygda. Mye av aktivitetene og det sosiale livet er samlet rundt grendahuset.


Aktiviteter i Stangvik

Stangvikfestivalen, Stangvik småbåtlag, Stangvik historielag, trimposter og trimløyper.

 

Bondehuset
Stangvik grendalag eier Bondehuset og leier det bort til ulike arrangement. Med beliggenhet like ved Stangvik kyrkje er det særlig godt egna til bryllup, dåp og konfirmasjon. Utsikta over Stangvikfjorden danner ei flott ramme rundt ethvert arrangement. Ved mindre arrangement eller møte kan stua eller Kaffekroken i første etasje leies.

I huset er det to salar, ei stue og stort kjøkken. Ida Marit og Bjørn Sæterbø driv cateringfirma i førsteetasjen dersom det er ønskelig å bestille mat

Kaffekroken
Kaffekroken i Bondehuset er åpen hver lørdag fra 11-13. De mange ungene i bygda baker kaker, steiker bakels og selger kaffe. Inntekta fra salget går til noe ungene selv får bestemme. Tanken er at det skal tidlig krøkest som god dugnadsarbeider skal bli. Stangvik grendalag ønsker både gamle og nye kaffegjester velkommen til Kaffekroken.Styret 2011
Leder, Carsten Andersen.
Nestleder, Ivar Melkild.
Kasserer, Bergsvein Brøske.
Sekretær, Bodil Gjeldnes.
Styremedlem, Anders Solenes