Magnus kamera 034

– malerier som skaper følelser og emosjonelle tanker

Medlemsruletten presenterer

- Maleriene mine skapes ut fra et sterkt ønske om å utforske universell symbolisme og å uttrykke det vakre i menneskets opplevelser, - i selve livet, - i alle dets former. Jeg forsøker å uttrykke mange forskjellige følelser i kunsten min for å vise alle sider av livets veg. Det skriver Inga Dalsegg om seg sjøl og sin kunst på sin heimeside. I dag skal vi bli litt bedre kjent med rindalskunstneren. Vi presenterer henne som nummer 5 i Nye medlemsruletten.

 

Vår egen kunstner, Inga Dalsegg, valgte å komme tilbake til Rindal, etter flere år i med jobb og studier i England. Inga har hatt en imponerende mengder utstillinger - både separat- og kollektivutstillinger - som strekker seg fra Rindal, til Fredrikstad og USA. På bildet ser vi Inga i messehallen under art:oslo 2010. Det viste seg å bli ei spesiell helg for Inga Dalsegg, med både rumpekrig og jobbtilbud.

Inga Dalsegg jobber også på etterspørsel fra næringsliv og privatpersoner. Inga har malt veggmaleri til bedrifter og organisasjoner som Gåsvand Eiendom, Ålesund og Sula E–verk, Norges Bygdeungdomslag, Hotel Central i Elverum, Statkraft, Triangel, Svorka Energi,  El–Co AS og Rindal Kommune. Hun har også blitt etterspurt på bestilling i England fra The British Red Cross, Sakhi Solicitors, The Dover Castle, That Healing Feeling, Wicked og Scent 4 All.

Pr. dags dato er Inga Dalsegg Månedens Kunstner på Pias Café i Trondheim, der hun stiller ut både maleri og litografi. Hun hra også vært i vinden her hjemme, og har levert et bestillingsverk som skulle monteres mellom en kjøkkenbenk og overskap. Vi hadde denne artikkelen.

Dette skreiv Irene Karlstrøm da ho presenterte Inga som nummer fem i medlemsruletten i 2011.

Nå er Inga klar for Nye Medlemsruletten og mye har skjedd. Inga Dalsegg er blant de mest aktive som er med i Trollheimsporten. I år har ho hatt disse omtalene på Trollheimsporten: Inga maler igjenLivsglød til Molde sykkehusMye fint nytt fra Inga DalseggInga Dalsegg meir populær enn noen gangBlondina på BMW-panseretSiste utstilling før sommeren for IngaRindals første kunstauksjonNytt fra atelieret til Inga DalseggHektisk for Inga Dalsegg. I helga (10. og 11. november 2012) skal ho for første gang delta med stand under Rindalsmmessa.

Slik presenterer ho seg sjøl på sine egne heimesider i dag:

Meg og min kunst
Malerier som skaper følelser og emosjonelle tanker
Maleriene mine skapes ut fra et sterkt ønske om å utforske universell symbolisme og å uttrykke det vakre i menneskets opplevelser, - i selve livet, - i alle dets former. Jeg forsøker å uttrykke mange forskjellige følelser i kunsten min for å vise alle sider av livets veg.
Jeg er opptatt av lys og skygge, og liker å bruke ekstreme kontraster i maleriene mine, dette bruker jeg bevisst for å fremheve de stemningene jeg ønsker.
Jeg er også fascinert av det å ta utsnitt av kroppen. Jeg synes det er spennende å se hvor lite av kroppen men egentlig trenger å se, for å likevel forstå følelsene. Hender uttrykker mye, man kan se og forstå veldig mye gjennom kun hendene.
Jeg ønsker at mennesker skal kunne se på bildene mine og kjenne igjen en følelse eller en stemning og kanskje forstå hva jeg følte da jeg malte det.
Hvis jeg, gjennom mine malerier, er i stand til å fremkalle en sterk følelsesmessig opplevelse hos noen har jeg greid å meddele NOE til vedkommende, selv om den følelsen ikke er nøyaktig den samme som den jeg hadde da jeg skapte bildet.
Gjennom maleriene mine uttrykker jeg følelser og stemninger, tema som alle kan forstå og forholde seg til, slik som blant annet; smerte, melankoli, sorg, lidenskap, forelskelse og kjærlighet.
Jeg vil ikke at figurene i bildene mine skal plasseres i en bestemt tidsperiode. Figurene og de tilhørende følelsene jeg maler er tidløse. Alle kan forstå og forholde seg til de uansett alder, kjønn, kultur eller bakgrunn.
Med kunsten min forsøker jeg å skape en kunstnerisk vandring i sjeleliv og følelser. Noe som forhåpentligvis kan gi betrakteren en kommunikasjon med sitt eget indre.

Inga Dalsegg har egen heimeside. Der legger hun ut bilder av ny kunst, nyheter og omtaler. Så hold deg oppdatert!

TIDLIGERE I NYE MEDLEMSRULETTEN:
1. Børset Bakeri
2. Kor Gøttj
3. NMK Surnadal og Rindal
4. Foldenfoto - Harald Egil Folden

 

A Touch of Love_1024x722
A Touch of Love.
Comfort_1024x723
Comfort.