Surnadal Slakteri-1

Edgars fotoarkiv

Minner fra slakteriet i Surnadal

Med jamne mellomrom i samlinga mi av negativ frå tida jeg arbeidde som "bladfyk" dukker det opp motiv fra det som var Bøndernes Salgslags slakteri i Surnadal. Jeg må ha vært der på reportasje eller andre oppdrag minst en gong i året kan det sjå ut til. Det forteller Edgar Kattem og har plukket fram fem bilder som minner fra slakteriet:

Travle kjøttskjærere. Fra venstre Odd Arne Vikavoll, Jon Rodal og Marvin Haugen.

Som alle veit er dette slakterie historie. Rart å tenke på, i disse tider når det er så i skuddet med "kortreist mat". Vel, maten tåler vel litt lenger transport! Verre er det kanskje med dyra. Kanskje er deres siste reise blitt uhøvelig lang? Men, dette er bare mine egne tanker - som står heilt for egen regning!

Her er i alle fall et utvalg bilderfra en filmrull med motiver fra en førjulsreportasje i slakteriet i Surnadal, omkring 1986 - 87 så vidt jeg minnes.

Har du kommentarer eller minner du vil dele med alle på Trollheimsporte - brukl redaktor@trollheimsporten.no.

Edgar Kattem har egne sider på Trollheimsporten og under Edgars fotoarkiv her, som ligger under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida, finner du Edgars fotoarkiv 1, Edgars fotoarkiv 2, Edgars fotoarkiv 3 og Edgars fotoarkiv 4.

Det er alle fotoarkiv fra gamle Trollheimsporten. Ellers finner du Edgars fotoarkiv 2010, 2011, 2012 og 2013, der du finner alt stoffet Edgar finner fram til fra sitt rikholdige arkiv etter hvert.

Albert Hansen skjærer kjøtt. I bakgrunnen ser vi Edvard Bruset.

Pølsemaker Rolf Heggset klar for å forvandle en porsjon farse til pølser.

Rolf Heggset (til venstre) og Torstein Skogseth med det ferdige produktet.

Oddny Holden pakker varer.