Torsdag
Torsdag Delvis skyet
Delvis skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Lett bris
Olaf Moen-1

Olaf Moen Sykkelfabrikk "nedpå Øra"

Nostalgisk reklamemateriell

Edgar Kattem har sendt oss litt nostalgisk stoff om reklame som vi kan kose oss med nå i starten av ei ny uke. Trykk på saken for å lese mer og se bilder.

Vi mer eller mindre oversvømmes av reklame nå til dags, det meste av dette til irritasjon og "prakk" med å samle og kaste alt sammen i papirdunken til HAMOS. Da er det kanskje rart å dra fram litt gammel reklame! Men akkurat dette kalte fram noen gamle og nostalgiske minner hos meg.

 

Fikk nylig sjå en gammel koffert full av gammelt reklamemateriell. Dette var etter en kar som i sin tid drev som agent for mange forskjellige ting, fra traktorer og redskap til sykler og mangt anna. Her var det mellom mangt anna en bunke gamle brosjyrer fra Olaf Moen Sykkelfabrikk "nedpå Øra". De laget Fram-syklene, kjente sykler den tida da jeg voks opp.

Jeg vil tru at denne brosjyren er fra før krigen, for de fleste av Fram-syklene jeg minnes hadde kjededeksel av aluminium. Det er interessant å sjå bilde av "Knyken Specialracer". Og ikke minst bildet av påhengsvogn for melketransport. Jeg minnes mange av disse vognene, men da brukt som håndvogn. Vil tru at det kunne bli noen spennende opplevelser med en slik påhengsvogn bak en tråsykkel - i unnabakkene med noen fulle melkespann på vogna. Bremseutstyret er tross alt ikke all verden på en tråsykkel!

Litt interessant å sjå prisstingningen den tida, den trykte prisen på 180 kroner er strøket over og erstattet med 225 kroner. Det finnes sikkert lesere av Trollheimsporten som vet mye om Olaf Moen Sykkelfabrikk og Fram-syklene, så det kunne vært interessant om noen kunne gi mer opplysninger om dette.

 

Undres på om dagens glorete reklame vil vekke like stor nostalgi om den blir "gjenfunnet" og lest om 50 - 60 års tid?

Olaf Moen-2
Olaf Moen-3