Lørdag
Lørdag Skyet
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Regn
Regn
Svak vind
bilde rep C Ørjan0001

På jobb med Johansson

Øvre Sæter og laksen 71

Denne gangen har vi plukket fram en bokomtale fra 1993. Ole Kirkemo har omtalt "Du vandrende laks" av Jan Johansson, når Trollheimsporten fortsetter med glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her ser du Ørjan Edlund med en laks på 9,7 kilo tatt 29. juli 93. Videre starter vi oppsummeringa til Edgar - les omtale og oppsummering fra 1993.

93 rep C0001.jpg

Bokomtalen finner du over, sammen med et bilde fra 1993.

Til høyre Ørjan Edlund med en laks på 9,7 kilo tat 29. juli 1993.

bilde rep C Ørjan0001.jpgSlik starter Edgar oppsummeringa for sesonge 1993:
Fiskesesongen 1993 ble svært skuffende i områda ved Øvre Sæter. Vi hadde store forventninger etter de gode sesonger vi har hatt de siste åra.

Ved Øvre Sæter ble den første laksen fanget så sent som 17. juni. vi har aldri opplevd så sen debut på de 20 åra vi har drevet med fiskecamping. Vanligvis så blir det fanget laks allerede den første dagen (1. juni).

Vi hørte om gode fangster lenger nede i elva. Ja en kan si uvanlig gode fangster, men det gikk svært tregt med å få fisken oppover. Fins det så noen forklaring på dette?

Det som var spesielt i 1993 var at kraftstasjonen sto så og si hele sesongen. Den startet ikke opp før første uka på august. Dette førte med seg at vi hadde mye snøvatn i elva, noe som gjorde at laksen gikk mye tregere oppover elva enn vanlig. Denne situasjonen holdt seg lenge utover sommeren.

Neste gang fortsetter vi med denne oppsummeringa - og vi skal igjen stifte bekjentskap med en tidligere kjenning - blinde Hasse Børjeson.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1, Edgar Landsem 2 og Edgar Landsem 3 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i forrige året - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesongen i fjor sa Edgar Landsem dette!

Slik avslutta fjorårets sesong - et godt normalår for Øvre Sæter - og det har vært litt debatt i vinter også - sjå her.

Klikk her og sjå hva Edgar Landsem og Jan Johansson meinte før årets sesong.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

Under bilde fra sesongen 1993:

bilde rep C0001.jpg