Lørdag
Lørdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Regn
Regn
Svak vind
93 Børre bilder B0001

Børre Pettersen: Stans elvefisket

Øvre Sæter og laksen 73

Det var en ydmyk statssekretær Børre Pettersen i Miljøverndepartementet som møtte Nordmøre Fiskarlag i 1993 og oppfordra til stans i elvefisket, om du skal verne om laksen. Slik gikk det ikke. Den såkalte laksesaken var vanskelig. Se hva Tidens Krav skreiv når Trollheimsporten fortsetter med glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her ser vi Frank Kristoffersen med en 10 kilos 30. juni - og oppsummeringa fortsetter:

 

93 rep Børre A0001.jpg

Over ser du inngangen til artikkelen, skrevet av Roald Sevaldsen i Tidens Krav. en fortsetter under med et ydmykt møte i løvens hule.

93 Børre bilder B0001.jpgTil høyre Frank Kristoffersen med en 10 kilos 30. juni 1993

Edgar Landsem fortsetter oppsummeringa:
Dette med at kraftstasjonen sto så lenge sommeren 1993, var et engangstilfelle. For sommeren 1994 kan en regne med vanlig kjøring.

Likevel kan det bli ganske mye vann i elva. Grunnen er at det vil bli en del reparasjoner på den ene dammen. Dette fører til at det må slippes vann derfra. Men andre ting spiller også inn som snømengde i fjellet og nedbør.

Og Edgar hadde nyheter om fisket i Surna: Fra og med sesongen 1994  vil fisketida etter laks bli fra 1. juni til og med 31. august. Men hver dag vil det bli et fiskeforbud på fem timer fra klokka 13 til klokka 18.

Det får vi komme tilbake til - neste gang summerer vi opp for siste gang i 1993 og den skuffende sesongen.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1, Edgar Landsem 2 og Edgar Landsem 3 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i forrige året - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesongen i fjor sa Edgar Landsem dette!

Slik avslutta fjorårets sesong - et godt normalår for Øvre Sæter - og det har vært litt debatt i vinter også - sjå her.

Klikk her og sjå hva Edgar Landsem og Jan Johansson meinte før årets sesong.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

Her er artikkelen i Tidens Krav og aller nederst bilder fra 1993:

93 rep Børre B0001.jpg

93 rep Børre B bilde0001.jpg

93 Børre bilder0001.jpg

93 Børre bilder0002.jpg

93 Børre bilder B0002.jpg