Lørdag
Lørdag Skyet
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Regn
Regn
Svak vind
94 engelsk D0001 - Kopi_1024x656

Engelsktida i Surna 1

Øvre Sæter og laksen 75

De siste rundene fra utklippsbøkene til Edgar Landsem er om engelsktida i Surna, skrevet av Odd Meringdal. Det er artikler fra Driva i 1976 og de siste fem rundene med stoff fra utklippsbøkene bruker vi i år på dette. Det starter litt generelt og beveger oss fra Rindal, der det også var engelske laksefiskere, til Harang - en av to engelskgrader i Den andre var Gulla, som vi kommer til neste gang.

94 engelsk A0001_715x497.jpg

94 engelsk B0001_715x595.jpg

Artikkelen her starter i spalte en og fortsetter til det øverste bildet i spalte fire. Den fortsetter under og starter slik:

94 engelsk D0001 - Kopi_1024x656.jpgTil høyre siv.ing. Sverre Andreas Harang sammen med sin sønn på verandaen som løper langs våningshuset på Harang, en typisk engelsk stil, skreiv Odd Meringdal i 1976.

Surna elv har som sine medsøstre i landet vært til både glede og bry i bygdesamfunnet. Mangt et godt måltid mat har den skaffet til såvel husmannens bord  som til bondens, og her som andre steder var folk  lei all laksen. Den var billig - og lettvindt å få tak i der den sto i stimer nede i hølene. Man brukte teiner, sløer, garn og kastenot - og sjelden kom man heim uten en del fine fisker.

Kos deg med dette historiske stoffet, som fortsetter under. Neste gang beveger vi oss til Gulla.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1, Edgar Landsem 2 og Edgar Landsem 3 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i forrige året - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesongen i fjor sa Edgar Landsem dette!

Slik avslutta fjorårets sesong - et godt normalår for Øvre Sæter - og det har vært litt debatt i vinter også - sjå her.

Klikk her og sjå hva Edgar Landsem og Jan Johansson meinte før årets sesong.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

94 engelsk C0001_715x580.jpg

94 engelsk D0001_715x546.jpg