Lørdag
Lørdag Delvis skyet
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Regn
Regn
Svak vind
94 engelsk O gyro0001 - Kopi_1024x762

Engelsktida i Surna 5 og kampen mot gyro

Øvre Sæter og laksen 79

Ved midnatt var laksesesongen over og i dag er det siste gang med glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem fra Øvre Sæter. Vi avslutter engelsktida i Surna av Odd Meringdal i Driva i 1976, der vi går nærmere inn på Jim Muster. Videre tar vi med en artikkel om lakseparasitten gyrotactylus salaris fra Adresseavisen, der vi her ser Trond Haukebø, blant anna, behandle Bævra med rotenon.

94 engelsk M slutt0001_715x536.jpg

94 engelsk N slutt0001_715x588.jpg

Over ser du den avsluttende artikkelen om engelsktida i Surna av Odd Meringdal - fra Driva fra 22. januar 1976. Kos dere med dette historiske stoffet.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten vil gjennom heile fiskesesongen kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1, Edgar Landsem 2 og Edgar Landsem 3 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i forrige året - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesongen i fjor sa Edgar Landsem dette!

Slik avslutta fjorårets sesong - et godt normalår for Øvre Sæter - og det har vært litt debatt i vinter også - sjå her.

Klikk her og sjå hva Edgar Landsem og Jan Johansson meinte før årets sesong.

Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle!

Med det avslutter vi årets glimt fra utklippsbøkene til Edgar Landsem fra Øvre Sæter. Vi kommer tilbake neste år. Da starter vi med 1994, da det som vanlig rådet optimisme, men først:

Gyrodactylus salaris
Under en artikkel fra Adresseavisen og Kjell Sandum i 1986, da Bævra vart behandla med rotenon, for å hindre overføring av smitte til Surna. I dag ser vi at det fungerte - og slik foregikk det:

94 engelsk O gyro0001_715x542.jpg

94 engelsk P gyro0001_715x577.jpg