fangstmenn_715x499

Edgars Fotoarkiv:

Pelsjegere i Romundstadbygda

Mange minner dukker opp når en sitter og sorterer gamle negativer fra esker og konvolutter. Nylig fann jeg et negativ som viser en stor hendelse i miljøet omkring Kysinga da jeg var 8 - 9 år gammel. Det var den gangen det vart fanga en oterunge i felle nede i Kysingosen.


Fangst av oterunge oppi Romundstadbygda ca. 1957. Fra venstre, Sivert S. Kattem, Arvid Gåsvand, Randi Gåsvand, Magne Nergård og Edgar Kattem. (Legg merke til den fine "Holmenkoll-huva").

 

 

Så vidt jeg minnes, så var det Arvid Gåsvand som hadde satt opp ei felle for å fange villmink. Dette var nede i Kysingosen, der Kysinga renn ut i Rinna. 

En dag han skulle sjå om fella var det en oterunge som hadde tatt agnet, og låg daud i fella. Dette var ei stor hending i nabolaget den tida. Jeg minnes at oteren hang over komfyren i stua nede i Granlia for å tine opp.


Oteren vart flådd og skinnet solgt, til riktig bra pris etter den tids prisnivå. I dag er oteren totalfredet, men det var lovlig å drive fangst på oter den tida dette henda så vidt jeg minnes. Uansett, så er vel et eventuelt lovbrudd forelda etter ca. 55 år. Så det går vel an å legge ut bildet på nettet no i dag?

Edgar

Edgar Kattem har egne sider på Trollheimsporten og under Edgars fotoarkiv her, som ligger under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida, finner du Edgars fotoarkiv 1, Edgars fotoarkiv 2, Edgars fotoarkiv 3 og Edgars fotoarkiv 4.

Det er alle fotoarkiv fra gamle Trollheimsporten. Ellers finner du Edgars fotoarkiv 2010, 2011, 2012 og 2013, der du finner alt stoffet Edgar finner fram til fra sitt rikholdige arkiv etter hvert.

Kos deg med Edgars fotoarkiv!