4H EK 25 A

Edgar Kattems fotoarkiv

Rindal for 25 år siden 1 - 4H-fest på Bolme skule

Har du savnet Edgar Kattem litt på Trollheimsporten. Han er ikke blitt borte, er fremdeles en av medredaktørene på Trollheimsporten og Edgar vil fortsette å legge inn stoff fra sitt rikholdige fotoarkiv fra tida som journalist i lokalavisene. Samtidig utvider nye Trollheimsporten mulighetene til å finne alt fra fotoarkivet til Edgar - alt fra gammel-Porten blir tilgjengelig og under i Edgars fotoarkiv leser du om Rindalsmesterskapet 1981:

På lik linje med Willys arkivdykk har Edgar Kattem fått sine egne sider på nye Trollheimsporten, der alt gammelstoffet fra gamle Trollheimsporten etter hvert vil komme på plass. Vi veit det er mange som ønsker å se dette stoffet igjen og glede seg over alle bildene fra Edgar Kattems rikholdige fotoarkiv. Når du er på Hovedsida klikker du På Porten på den grå menylinja nedenfor bankannonsen. Da kommer disse menyene fram: Dagen i dag, Leserinnlegg, Reisebrev, Edgars fotoarkiv 2010Edgars fotoarkiv, Eiendomstorg, Ledige stillinger og Willy arkivdykk.

På Edgars fotoarkiv 2010 finner du ingen artikler foreløpig, men alle artiklene Edgar har hatt på Trollheimsporten i år vil bli lagt dit etter hvert.

Men her på Trollheimsporten greidde vi ikke å vente med det eldste stoffet til Edgar, der han hadde en serie - Rindal for 25 år siden - og de første artiklene er lagt ut. Klikk på Edgars fotoarkiv. Med ujamne mellomrom vil det komme nye artikler her og vi gleder oss med leserne for å bringe dette stoffet fram igjen og gjøre det lett tilgjengelig for alltid. Denne artikkelen vart publisert første gang 7. mars 2006.

Slik innledet Gunnar Bureid den første saken fra Edgar - og dessverre nei - Inger Sæthers bilder fant vi ikke igjen på gammel-Porten.
Ja, Trollheimsporten har vært svinheldig: Edgar Kattem tar over stafettpinnen etter Inger Sæther. Edgar har nemlig tilbudt seg å åpne sitt rikholdige fotoarkiv - ei skattkiste! - fra sin tid som journalist i lokalavisene (han skanner bildene inn fra negativer). Bidragene hans vil komme som helgastoff i tida framover, men vi byr på en smaksprøve straks:

4H-fest på Bolme skule
Først på 1980-talet var 4H-klubben "Gnist" svært så aktiv. Synnøve Almberg var en av dem som var leder for klubben, og kvart år hadde de sin fest på Bolme skule. Der viste medlemmene fram sin årsoppgaver, og de sørget sjøl for underholdningen for de som møtte fram på festen. Her er noen bildeglimt fra årsfesten 1981.

Over til høyre: Anne Kari Elshaug (til venstre) og Kristin Bolme har hatt strikking som årsoppgave.

Under til høyre: Geir Børset med fuglekasser som har vært hans årsoppgave.

To bilder under - klikk på dem og se dem større: Gnist 4H stilte og med egen sanggruppe. På scenen fra venstre, Rønnaug Arnestad,
Margunn Koksæter, Janne Rindalsholt, Bodil Arnestad, Lillian Grøset og Merete Gundersen.
(Noen av dem har endret på etternavnet siden den gangen.)

Rønnaug Arnestad serverer kaffe og kaker til Solveig og Leif Søyseth.

 

 

 

4H EK 25 D
Foto: Edgar Kattem
4H EK 25 E