isfisking1

Anita Gåsvand og Ola Bakken på isfisking

Rindal for 25 år siden 4 - Edgar Kattems fotoarkiv

Når vårsola virkelig begynner å gjøre seg gjeldende, er det tid for isfiskekonkurranser over det ganske land. Edgar Kattem har vært i fotoarkivet sitt og hentet fram to bilder fra Grønlivatnet, der det ble arrangert slike konkurranser i en årrekke - nå på nye Trollheimsporten:

Søndag 22. mars 1981 ble det arrangert isfiskekonkurranse på Grønlivatnet. Fiskebettet var dårlig, men deltakelsen god. Til tross for kald vind og heller surt vær. Konkurransen varte i to timer, og her er Anita Gåsvand (til høyre) godt i gang med fisket.

Ola Bakken (eller er det tvillingbroren Nils?) (under) brukte en Droppen-spinner som lokkeskje over agnet. Han vant ikke, men dro i alle fall opp dagens minste fisk, krøkt på spinneren! Det ble diskutert om hva som var tyngst, spinneren eller fisken. De fleste mente at spinneren var tyngst.

Trollheimsporten fortsetter å overføre stoffet til Edgar Kattem fra gamle Trollheimsporten og legger det lett tilgjengelig for alle. Nå er to nye artikler kommet på plass fra mars 2006 under Edgars fotoarkiv. Det dreier seg om isfisking på Grønlivatnet og et bilde av Even Landsem da Edgar sluttet hos Landsem skifabrikk og et fra det første oppdraget han haddde i Tidens Krav ved å intervjue Liv Løften Bureid. Du finner fleire artikler fra Edgars fotoarkiv ved å sjå under På Porten på Hovedsida.

Og er det fleire i surnadal og Rindal som ønsker å bidra eller kan tenke seg å få publisert sine gamle bilder er det bare å sende dem til redaktor@trollheimsporten.no eller ta kontakt med Willy - willy@trollheimspøorten.no - tlf 915 35 032.