SIL_350x86

- medlemsruletten nr. 14

Surnadal IL

Surnadal idrettslag oppsto i 1966 ved at tre lag ble slått sammen. Disse lagene var IL Framtid som ble stiftet i 1913, IL Bjørn stiftet i 1932 og Surnadal jenteidrettslag stiftet i 1945. SIL regner derfor sin historie tilbake til 1913. I dag skal vi se litt nærmere på idrettslaget i Trollheimsportens medlemsrulett.

 

Surnadal IL har som formål å drive idrett organisert i Norges idrettsforbund. Klubben oppsto i 1966 ved at tre lag ble slått sammen. Disse lagene var IL framtid som ble stiftet i 1913, IL Bjørn stiftet i 1932 og Surnadal jenteidrettslag stiftet i 1945.

Idrettsaktiviteten skal utøves i sunne former som skal fremme samarbeid og kameratskap. Ski (nordiske grener), fotball og friidrett hører med til de idretter som ble ført videre fra Framtid og Bjørn. Surnadal jenteidrettslag var en ren handballklubb, og handballen fortsatte i SIL. Senere har alpinsporten funnet sin plass i laget. Det har også vært drevet noen andre idretter i løpet av årene. Hovedaktiviteten i klubben er: 
fotballhåndballfriidrett, alpint og langrenn.

 

Surnadal IL har hevdet seg en del i fotball, og høydepunktet var da de spilte i 1. divisjon i 1991.

Idrettsanlegg
Nordmarka idrettssenter med klubblokaler og skiløyper er hovedarena for langrenn. Syltøran stadion er lagets fotballarena. Her ligger Syltøran klubbhus. Til handball brukes Surnadal idrettshall, mens alpingruppa har Surnadal alpinsenter som sin arena.

SIL er et fleridrettslag med hovedstyret som består av lederne for hver av gruppene, i tillegg til leder, nestleder, sekretær, barneidrettskoordinator og kontakt Idrettsråd.

Styret
Leder - Svein O. Dalen
Nestleder - Ola Inge Sæter
Sekretær - Ola Mogstad
Barneidrettskoordinator - Mari Vattøy

Styremedlemmer
Leder handball - Stian Faksnes
Leder fotball - Erling Fiske
Leder alpint - Arne Øie
Leder ski nordisk - Eivind Sponås
Barneidrettskoordinator - Mari Vattøy
Leder trim - Irene Furuhaug
Leder friidrett - Norunn Bolme
Leder telemark/freeride - Einar Drøpping
Ledr volleyball - Ingrid Bergheim

Leder, nestleder, sekretær og barneidrettskoordinator utgjør styrets arbeidsutvalg (AU) 

 

 

MEDLEMSRULETTEN
Vi er nå i gang med en ny presentasjonsserie her på Trollheimsporten. I løpet av 2011 presenterer vi alle våre trofaste medlemmer. Helt fra oppstarten har næringsliv, lag og organisasjoner - spesielt i Rindal - benyttet sjansen til å markedsføre sin virksomheten gjennom Trollheimsporten. Nå ønsker vi å gi noe tilbake.

Dette skreiv medredaktør Irene Karlstrøm i fjor da ho starta denne serien. Nå gjør vi en restart i Nye medlemsruletten, som du finner under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.

Les tidligere artikler fra medlemsruletten
1.
Børset Bakeri AS
2. Kor Gøttj
3. NMK Surnadal og Rindal
4. Foldenfoto - Harald Egil Folden
5. Inga Dalsegg
6. Todalen.no
7. Torshall BA

8. Norsk Luft

9. AMFI Surnadal
10. PERIKOM

11. Solhaug Interiør
12. Sangkoret Tormod
13. Helgetunmarka Grunneierlag

 

Handball søndag 23
Håndball: Damelaget 10/11.
lagbilde1_650x322
Fotball. A-stallen sesongen 2010
Åpen hall
Barneidrett og åpen hall.
Mange benyttet anlednigen til en fin skitur selv om rennene ble avlyst