Onsdag
Onsdag Snø
Snø
Flau vind
Torsdag
Torsdag Skyet
-1°
Skyet
Svak vind
DSC_7412

Morten i Paris

Fotografen Morten Gåsvand har vært i Paris og deler inntrykk fra turen med oss her på Trollheimsporten!

En lettvint  tur fra Værnes til Paris anbefales, denne gangen fra KLM. Flyvertinne som uttrykker glede for å få en Rindaling med på lasset!

 

Denne gangen leier jeg ikke bil , men benytter meg av undergrunnsbanen inn til byen. Kommer opp fra bakken midt i sentrum og ser en paddeflat by og null oversikt.

Klarer å lokalisere en åsrygg som viser seg å hete Montemartre, og finner et lite krypinn der. Fin utsikt oppå franske tak og byen ellers.

Paris er vid og har kanskje verdens største bykjerne,dvs flest tyngre bygårder. Her er et eldre par som spaserer i den rolige bydelen, som også er turist-strøket. Det er stor plass i Paris, med brede gater.

Nedenfor åsen i Montemartre, finnes en bydel som ligner litt på stemningen rundt gaten Sunset Boulevard i Los Angeles, en miks av aristrokater, kunstnere,tullinger, uteliggere, styrtrike og folk fra all mulig slags nasjonaliteter.

Tar meg en tur ut av bykjernen og til “Suburbs” forstadene til Paris. Der er det et helt annet liv,....... noe verdiløst over seg.

Prøver bussen tilbake, men så kommer “Clark Cent” i all hast og tar plassen min, vil vel hjem for “å få se Crème brûlée”.

Om ettermiddagen og kvelden velger jeg å være i strøket rundt Montemartre og finner da etterhvert det berømte Moulin Rouge.

 

Klokken er tolv, de siste avslutter dagen med sin fine “boutique”

Tekst/foto: Morten Gåsvand