GRIBOEDEV.Båten vi reiste med.�

Reisebrev fra gamle til nye Trollheimsporten

Moskva - St. Petersburg med båt - august 2008

Dette reisebrevet kommer fra Arnold Grytbakk på Verdalsøra: Sammen med et annet ektepar fra Verdal, Bjørn og Grethe, landet vi på flyplassen i Moskva onsdag den 6. august. Vårt reisemål var St.Petersburg via Moskvakanalen og elvene Neva og Volga gjennom 19 sluser og de store sjøene Onega og Ladoga. Trollheimsporten reisebreva fra gamle Porten og dette sto den 26. august 2008:

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 og 2007 med nye reisebrev og så følger resten av årene. Dette og de to andre fra Madagaskar og St. Vincent ligger på 2008.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.

 


Båten vi reiste med, Griboedov.

Sammen med et annet ektepar fra Verdal, Bjørn og Grethe, landet vi på flyplassen i Moskva onsdag den 6. august. Vårt reisemål var St.Petersburg via Moskvakanalen og elvene Neva og Volga gjennom 19 sluser og de store sjøene Onega og Ladoga. Underveis opplever man på mange måter Russlands sjel, med flotte naturopplevelser kombinert med møter med lokalbefolkningen i byer og mindre landsbyer. Reisen er på 1900 km. Navnet på båten vi reiste med var Griboedov og tok 217 passasjerer. Det var en hyggelig betjening ombord. Rent og pent var det overalt ombord. Maten var utmerket. Hver kveld var det underholdning av flinke musikere. Vi norske måtte også bidra en kveld med sang og dans. Vi gjorde stor lykke! Publikum var sikkert særlig positive den kvelden. Torsdag den 14. august ankom vi St. Petersburg. Der var vi i to dager før SAS tok oss til Værnes via København og Gardermoen. Denne turen vil vi minnes med stor glede, men "borte bra, men hjemme best" heter det i ordtaket.


IKEA er også i Moskva.

Grethe, Bjørn og Solveig på Den røde plass.

Kontorene til Russlands president i Kreml.

Denne kanonen i Kreml har faktisk løsnet skudd!

Grethe og Bjørn fra Verdal. Solveig. Eva og Oddbjørn fra Fannrem, og Olga,
vår russiske guide under hele turen.

Enkle forhold på landsbygda utenfor byen Jaroslav hvor Olav Haraldson oppholdt seg
før han dro til Stiklestad.

Vinterpalasset i St.Petersburg.

Fregatten Aurora som fyrte av det første skuddet i 1917.

Kanonen på Aurora.

Et kloster på ei lita øy med en kjemperadar i bakgrunnen


En av de 19 slusene.


Langs Volga var det også noen idylliske steder.

Trekirke på Kihtzi.Trekuplene forandret seg etter været.
På en solskinnsdag var de grå. Ved overskyet vær kunne de være rødfarget!

Fra øya Kithzi i Onegasjøen. Korntørkingen foregikk enda på "gammelmåten".