Fullt i bussen

På tur til Estland

Trollheimsportren har blitt invitert på årets julegavetur med Estlandsforeninga i Midt-Norge. Leserne vil få mange drypp underveis og vi vil få et innblikk i hvordan og hva som er gjort med dette arbeidet. Og vi vil - ikke minst - få se hvordan disse hjelpesendingene blir mottatt i Estland. Jan Sturla og Elsa Jensvold er ”våre” lokale ildsjeler i dette arbeidet og har lagt ned mye arbeid over en lang tidsperiode og har vært med på disse hjelpesendingene.

Det er en flott gjeng som akkurat nå har kommet til Tallin. Fra Rindal er det tre blad Jensvold; Elsa, Jan Sturla og Solfrid. Samt Aud Øyen og søstera Ellfrid Sandvik. Marit Syrstadeng fra Meldal og Nina Øfstedal fra Klæbu. Samt fire elever fra Fredly folkehøgskole. Og ikke minst- primus motor Ivar Dahle. Ved ankomst Tallin skal vi hente hele 18 elever fra Fredly. De kommer nedover med fly og vil få plass på bussen når vi bare får lastet av noe av det vi har inni bussen. Fredlyelevene jobber med bistand på skolen og denne hjelpesendingen er et av prosjektene i skolesammenheng.

Dette er en annerledes tur. Med mer mål og mening enn det jeg i alle fall har når jeg vanligvis legger ut på tur. Det vil bli mange mennesker å møte. Nære møter. Gode møter håper jeg. Samtidig er det et ukjent lende å bevege seg i. Ukjent kultur og levesett. Regner med at dette blir en tur med både ettertanke og refleksjoner.

Fram til nå har det vært en ”vanlig ferietur”. Buss fra Rindal til Stockholm. Vi kjørte hele natta og kom så tidlig fram til Stockholm at det ble tid til noen timer på ”gamla stan” før fergeavgang. Og en vanlig fregtur over til Estland. Men det er nå det begynner. Vi skal innom mange institusjoner før turen er over sent mandag kveld.

Andre artikler som er skrevet i denne serien fra Estlandsturen:

Julegrantenning i Tallin
Kontrastenes Estland
Barnehjem og Barnehager
Village of Hope 
Snart Estlandstur
Estlandsgaver
Gaver som varmer
 

Fullt i bussen
Fullt!! i bussen
Aud lager poser med godteri som vi har fått fra Nidar
Aud lager poser med godteri som vi har fått fra Nidar. Dette blir godsaker til skole og barnehagebarna
Mat i all enklehet på bussen
Mat i all enklehet på bussen
Sjåfør med godt humør
Sjåfør med kaffe og godt humør!!
vaktskifte på slottet
I Stockholm fikk vi med oss vaktskifte på slottet
OY for en stor kjærlighet på pinne!
Og julegate. OYYY for en stor kjærlighet på pinne!!