untitled-4_715x536

Her kommer mitt siste loffebrev for sommeren, skriver Loffejooon.

Siste loffebrev fra Nordland

Loffejooon Storholt har sendt oss sitt siste loffebrev før sommeren. Det er sendt fra Bodø, og nå er nok Jon hjemme, eller kanskje har er i fjellet og nyter denne vakre sommerlørdagskvelden! Trollheimsporten håper på flere reisebrev eller opplevelsesskildringer til redaktor@trollheimsporten.no i løpet av helga!

Her kommer mitt siste loffebrev for sommeren, skriver Loffejooon. - Måtte bare vise dere noen stemningsbilder fra Bodø. Mange har fått snusen i at jeg driver med skriving. To skolejenter jeg møtte på Engavågen tok bilder av Loffejooon og ville gjerne hilse til Trollheinsporten. Så var jeg uheldig og mistet lappen med navna på de to. De fartet rundt på Engavågen og tok bilder for å bruke i skolearbeid. Mange hadde hørt på Loffejooon på Radio Nord-Salten på fredagskvelden, og de spør etter adressa til Trollheimsporten, for de er nyfiken på hva jeg driver på med. 

 

Loffebrev fra Bodø


 

Hjemreisen Torsdag 16/6


 

Her kommer sommerens siste loffe-brev, og muligens det siste fra Nordland.


 

Til høsten drar jeg til Finnmark, og dette kontinentet er så stort at her blir det sikkert masse å skrive om. 


 

Men først turen fra Engavågen og hjem, - litt vemodig å reise fra 25 varmegrader. Siste uka på Engavågen var en opplevelse med sol både dag og natt. Jeg badet i havet flere ganger på en fin sandstrand på Åmnes. Her ute mot havet ligger en fin campingplass som anbefales på det sterkeste. Åmnes camping er en fin og stille camping som ligger helt ute ved havet. Sandstranda er bare en drøm! Her kan du vasse langt utover med små barn, eller du kan bare ligge og nyte sommeren. Speider du utover havet ser du noe av Helgelands øyer i bakgrunnen. Denne plassen er en fin avstikker når du kommer til Halsa.


 

Så var det hjemturen som startet med hurtigbåten fra Grønøy kl. 10, blekkstille hav med litt dønninger fra store store skip. Hurtigruta viste sin mektighet der hun seilte fra Ørnes til Bodø. Vi vinket farvel og dro forbi i en forrykende fart. Hurtigbåten er en fin måte å reise på. Du får sjå små plasser og kan kjøpe både kaffe og mat på din reise. Er du på sykkelferie, er dette en fin måte å kombinere hav og vei på.

 


 

Vi kom til Bodø ved 12 tida, og innseilinga ble en opplevelse. Rett før vi kom inn svømte flere hvaler i lag med båten! Et prektig syn i solskinnet, Bodø badet i sol og varme, og byen stappfull av folk! To store turistskip låg til kai, og du vasset i folk alle steder.

Folk satt og koste seg med sommerdrikke, og noen satt og spilte gitar inne på senteret. Rekebåtene låg til kai og solgte sin fangst. Jeg møtte en gruppe seilere som fartet rundt i gamle båter. De hamstret opp mat for flere dager på havet. En unggutt pusset på sin havseiler, mens bestefar hans satt på en stol og pratet. Han hadde blitt for gammel til å seile, men han hadde masse gode råd å komme med til barnebarnet. Bodø by har mange fine overnattingplassen, resturanter og er en fin by å vandre i. Torsketunger er en av mange gode matretter du kan få kjøpt, og fisk går igjen på nesten alle steder du kommer til.


 

Vi har hatt fint vær i over en uke, men Nord-Norge er også en opplevelse om været skifter. For nesten alle plasser har noe å vise deg av historie og utstilling. Ta en stille dag på en rorbu og sjå på havet som danser i uværet. Jeg har skrevet før om å oppleve Nord-Norge, - folket her oppe er så gjestfrie! Men de er store i ord, og latteren sitter løst, et folkslag som passer godt for en Reserve-Trønder.


 

Ha en fin sommer og «itt fårrå nålles»! Så håper jeg flere skriver om sine reiser og sitt loffeliv i sommer. Jeg skal ta sommeren som den kommer, men i år skal jeg utforske mitt lille land her i Rindal. Vi har mange fine steder vi kan bade. Vi kan gå i fjellet, og så skal jeg snakke med mine naboer over en kaffe. God tur og stress ned, - denne sommeren får du aldri igjen, husk det folkens.


 

Mvh.
loffejooon

 

Du kan lese de tidligere reisebreva fra Loffejooon på Trollheimsportens Reisebrev og Reisebrev 2011

 

Klikk på bilda fra Bodø havn nedafor og sjå de større og som bildeserie!

. 
 

untitled-8_800x600
untitled-9_600x800
Minnesmerke over de omkomne etter brannen i hurtigruteskipet M/S Erling Jarl
untitled-10_800x600
untitled-11_800x600
untitled-13
untitled-14
untitled-15
untitled-16
untitled-17
untitled-18
untitled-19
untitled-20
untitled-21
untitled-22