Lørdag
Lørdag Delvis skyet
-3°
Delvis skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Delvis skyet
-3°
Delvis skyet
Flau vind

Varm påskehelsing

En rindaling som bor i Surnadal har sendt oss ei påskehilsen fra mer sørlige strøk enn vi vanligvis drar på påsketur. Men så er det heller ikke påsketur har er på. Dette kan du lese mer om i reisebrevet nedafor!

 


Tor Egil Tiset på Macaé Beach, Brasil  -  180 km nord for Rio

 

Macaé Beach-bildene som er med her, er fra plassen jeg jobber. Det er jo første gang jeg er her i forbindelse med min nye jobb, så var veldig spent på leiligheten og hvordan jeg skulle bo.

 


Ingen grunn til å klage på utsikten
 

 

Men jeg bor nede på Cavaleiros, som er en «bydel» i Macaé. Dette er den delen som ligger nede ved den største stranden, og har alle hoteller, restauranter osv. så jeg er veldig fornøyd med å bo noen få meter fra stranden.

 


Fint for en påsketur
 

 

Byen Macaé ligger i staten Rio, og er en hurtigvoksende by. Kjent som en oljeby, da de fleste store oljeselskap har kontorer og baser her. Nå har jeg takket ja til å jobbe hos National Oilwell Varco Brazil som Teknisk support for borerigger og sub Sea skip som opererer her nede. Det jobber ca. 15 mann her nede med det samme, men det er kun 2 nordmenn her nede. Målet er å heve kompetansen til de lokale, på vårt utstyr som er lagd i Norge slik at de kan bli selvstendige etter hvert. Noen timer hver dag så fungerer jeg som lærer på et college NOV har her nede, for å lære opp servicepersonell som skal ut til riggene og utføre service og reparasjoner.

 

Soloppgang over Macaé Beach

 


Garota de Ipanema som er bedre kjent som The girl from Ipanema ble skrevet på denne restauranten, og ifølge det som står over bordet der forfatteren satt, så ble han ble meget betatt av en jente som han så gående på stranden. Nå i dag er det bygd bygninger foran restauranten, så du klarer ikke å se standen Ipanema.  

 

- men slik ser den ut!
 

Så var jeg en tur opp til Corcovado, Jesus-statuen. I disse påskedager er det nesten umulig å komme seg opp dit, da det er stor trafikk av besøkende der. Men det er en fin plass, fantastisk utsikt og noen nysgjerrige aper som tar alt fra mat til mobilen din om du ikke passer på. Se bildet nedafor:

 


  

Detter er utsikten fra Corcovado.  Her ser du Flamingo Beach og Sugarloaf Mountain (Sukkertoppen) rett frem.


 

Sukkertoppen er en topp opplevelse, men det var lavt skydekke så jeg har ingen bilder. James Bond hadde veldig problemer i 1979 her i filmen 007 Moonraker. Denne vognen er byttet ut, men står utstilt på toppen.

 

Jeg ble uansett mest fasinert av alle apene som holder til på baksiden av toppen, der det er stier i den tette vegetasjonen.  


 

Det er helt greit å sitte å slappe av på  Copacabana Beach i rundt 27 grader, men akkurat når det gjelder påsketiden så hadde jeg heller byttet ut sand med snø, og hav med fjell!

 

Solnedgang over Copacabana
 

Alt i alt så er det en behagelig plass å være. Her går det mot vintertid, men jeg kommer nok ikke til å trenge jakke. Men så langt nord i Brazil som dette er så er det vanlig med noen regnbyger på ettermiddagene i en par måneder fremover.


 

Håper alle hjemme har en fin påske.

Hilsen

Tor Egil Tiset