17 mai 30 år

Edgars fotoarkiv fra 17. mai 1979

17. mai for 33 år sida - gamle bilder fra Edgar

Det er også årsaken til at vi er heilt ute av tidsperspektivet, med 17. mai fra 1979 i november. Men fotoarkivet til Edgar Kattem er like spennende for det - og han fortsetter slik omkring nasjonaldagen:
 
Sikkert er det i alle fall var det en skikkelig godversdag, som vi ser ut av bildene... og fleire og fleire kommentarer kommer inn. Sjekk drillpikene og meldinga fra Vegard Meland:
 
Helene Marie Nergård har gode minner fra 17. mai 1979:
Vi hadde i februar flyttet inn i nytt hus på Moan. Da kom Oddvar Løset (Sing) innom. Han spurte om jeg kunne holde 17. mai-tale. Da sa jeg at han antakelig var kommet feil. Kanskje var det mannen min han skulle ha tak i? (Knut Fredriksen). Løset holdt på sitt og spurte om jeg kunne holde talen.
..
Da 17. mai opprant, var det nokså travelt med fire unger, 0, 6, 9 og 12 år, som skulle være klare til feiring. Da vi gikk ut døra, spurte mannen min: Har du husket talen? Alt gikk godt, og jeg husker spesielt at ordfører Peder Heggem takket meg med godord etterpå. Pussig hvor tida går!
Med hilsen Helene M. Nergård
 
 
Fra Atle Karstrøm på Hellandsjøen har vi fått denne kommentaren:
Angående 17.mai bildet på porten....På bildet nr 2 utom sykeheimen er det Lars Landsem som står ved siden av Olav Morten. De to spilte trompet den gangen. Kjartan spilte tverrfløyte og sto på andre sida av korpset. Han ser vi ikke. Helt til høyre står Gunn Iren Grytbakk (Røen). Bakom Jon Fredrik Løfalder det Arne Skjølsvold som har fingeren i kjeften, og framom Jon Fredrik med ryggen til tror jeg det er Roger Holte. På øverste bilder skimter jeg Johan Helgetun baki der, og bak fru Bergslid går Kjersti Helgetun. Og så er det Oddvar "Sing" Løset som går mellom Olav Helgetun opg Peder Heggem.
 
Mitt navn er Gro Gussiås og bor i Nesset Kommune . Jeg har sittet å sett på bildene fra 17.mai for 33 år siden .
På det bildet som er tatt av Musikkorpset utenfor aldershjemmet drar jeg kjensel på en mann som står der med strikkejakke og briller . Det ser ut til at det er min bestefar Tore Aunebakk . Det var kjempekoselig å se .

Det er ikke alle Edgar Kattem kjenner igjen her heller - er det noen som har opplysninger, er det bare å sende disse til redaktor@trollheimsporten.no.

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 3! Sjå også Edgars Fotoarkiv 1 og Edgars Fotoarkiv 2. Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Har du fleire kommentarer eller innspill - bruk redaktor@trollheimsporten.no.
 
 

Barnetoget på veg fra skuleplassen og opp mot aldersheimen. Til venstre i bildet ser vi "Raudskulen" gjennom skogen, og til høyre ser vi "Bergli-huset". Er det noen som kjenner at noen av ungene og de andre fremst i toget?
 
Dagny Karlstrøm: Lærerinna i bunad til venstre er Kjellrun Bergslid.
 
Gunnar Bureid: Lærerinna til høyre i bildet må være Lisbet Stenbro, og delvis skjult bak henne kommer vel den høye panna til Asbjørn Flø?
 
Fra Vegard Meland: Jeg er kanskje litt sent ute ser jeg, men har uansett noen kommentarer til det første ”gammelbilde” til Edgar.
Det ser ut til å være første klasse (78/79) som leder an toget sammen med klasseforstander Lisbet. Jeg er ikke kar om å kjenne igjen så mange, men mener det er jeg som har skjermhuv (fra Rindal sparebank) i andre rad. Hadde en forkjærlighet for skjermhuver den gangen (caps var da et helt ukjent begrep). Banken delte ut disse til de som ville ha. Når vi ble litt eldre var det veldig morsomt å stryke ut S-en i sparebank.
Ikke utenkelig at det er Magnar Ranheim med flagget i samme rad, mens han i midten kanskje er Pål Tore Sveen. Det er ut som det er Ola Stenbro som holder mor i hånda.

Jentene i første rad er så tildekket av flagg at jeg ikke kjenner dem i igjen. Men dette er sikkert førsteklassinger det også.

 

Fra oppstillingen ved aldersheimen. Disse drilljentene er det sikkert mange som kjenner att?
 
En sms til Trollheimsporten forteller følgende: Fanevaktene er Eli Solvik og Marit Grøseth.
 
Så er det litt meir usikkerhet om drillpikene. Men et forslag er dette: Brit Evjen, Rita Gåsvand? Mette Glåmen (Tørset), Mari Bolme? og May Bente Haugen. Tanburmajor er Gunvor Landsem. Det er i alle fall sikkert.
 
I uniform bak ser vi Kjartan Bergslid og Olav Morten Tørset. I kvit jakke til venstre Jon Fredrik Løfald.
 
Elin Randahl Vullum: Tror det kan være Mari Bolme som står som drillpike nr.2 fra venstre.
 
Rindal Blandakor tar seg en pust i bakken.

Lisbet  Stenbro skriver: På bildet der Rindal blandakor tar seg en pust i bakken står Kjell og Marte til høgre på bildet.
 
Håkon Solvik i 17.mai-stas og tromme. Han ser litt betenkt ut enno.... Men så er smilet på plass...
Til slutt et glimt fra flaggborgen. Ordfører Peder Heggem i midten, så kjenner jeg att Astrid Sjømæling til venstre i bildet og Solveig Søyset til høyre. Helt til høyre Olav Helgetun. Kjenner noen av leserne flere?
 
Dagny Karlstrøm: Bak Astrid Sjømæling går jeg i flaggborga og bak Solveig Søyseth går Berit Bakken.
 
Jense: På flaggborgbildet lura e på om sjølinj går med korpsfanen - altså Kristoffer Indergård.

Willy: Så er det Olav Helgetun heilt til høgre.