spettet 2

Edgars fotoarkiv fra november 2009

Et lite hjertesukk fra Edgar

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011 og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 4. Sjå også Edgars Fotoarkiv 1, Edgars Fotoarkiv 2 og Edgars fotoarkiv 3! Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Har du kommentarer eller innspill til dette bruk redaktor@trollheimsporten.no.
 
Men først til det siste oppslaget på Trollheimsporten, som viser til alt på nett i denne saken. Klikk her og få med deg dette før du leser videre.
 
Hendte i virkeligheten
Da jeg leste saken i avisa Sør Trøndelag onsdag så mintes jeg en gammel historie som far fortalte meg for mange år sida. Dette var en historie om noe som virkelig hendte, om en kar som forsvant i traktene omkring Folldalen. Dette fortalte jeg til avisa ST, og hensikten min var å fortelle denne gamle historien. Dessverre var jeg så ubetenksom at jeg nevnte den gamle historia om "mannen med spettet". Dette er et rent fantasifoster, men som nok har rot i historia om mannen som forsvant.
Derfor var jeg ikke helt fornøyd med oppslaget i ST dagen etter, det var vinklet på den mer romantiske og mystiske fortellingen om "mannen med spettet" framfor den historia jeg ønsket å fortelle. Men det som stod i ST var slett ikke verre enn det som gikk an å leve med.
 
 
Kjente seg ikke igjen
Men så ble jeg oppringt av NRK Trøndelag, ble spurt om en kommentar. Det sa jeg ja til, dessverre. Jeg oppfatta tidlig i intevjuet at intervjueren stort sett var interessert i en ting - "mannen med spettet". Jeg ble litt irritert, og bestemte meg for å begynne å forklare intervjueren "i teskjevis" hva det egentlig var snakk om. Men da var tida vår ute, og det var takk for praten og musikk i øret mitt over telefonen.
Enda verre var det å lese det som NRK Trøndelag skrev på nettsidene sine. Det "intervjuet" med meg som sto skrevet der var ikke godt å lese for meg. Jeg kjenner ikke igjen spørsmålstillingen der. Jeg har i alle fall ikke sagt at Ola Nergård hadde en rød ryggsekk!!! Hvor det kommer fra aner ikke jeg. Undres forresten på hvor mange røde ryggekker det fantes i fjellheimen vår omkring 1920?
 
 
Ikke fra riktig tid
Vel, dette var det jeg hadde på hjertet. Noen vil kanskje flire av dette. Jeg har tross alt vært journalist sjøl i mer enn ti år av mitt liv, så jeg sitter vel litt i glasshus når jeg klager litt over behandlingen tipset mitt har fått.
Men jeg prøver vel igjen, og håper på bedre lykke neste gang. (En annen ting er at lensmann Brynjar Einum i Meldal sier at ekspertene holder fast på at hodeskallen stammer fra omkring år 1900. Det fortalte han da jeg ringte til han fredag. Dermed er nok historia jeg fortalte uaktuell når det gjelder å løse spøsmålet omkring funnet oppi Svarthetta)
 
 
Edgar Kattem
I september i fjor ble kraniet og knokkelen hentet ned fra fjellet med en Sea King. Kriminaltekniker Jim Løvås ved Sør-Trøndelag politidistrikt tar hånd om funnet. Foto: Privat