verdensrekord Rolf Kvernberg

Edgars fotoarkiv fra gamle Porten 21. august 2009

Verdensrekord i maratonfotball i 1979

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011 og Edgars fotoarkiv 2012. Dette stoffet finner du under Edgars fotoarkiv 4. Sjå også Edgars Fotoarkiv 1, Edgars Fotoarkiv 2 og Edgars fotoarkiv 3! Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Har du kommentarer eller innspill til dette bruk redaktor@trollheimsporten.no.
 
 
 
Willys arkivdykk på Trollheimsporten finner du seks saker/artikler omkring verdensrekorden i maratonfotball - klikk deg inn og sjå meir!
 
 
Edgar Kattem skreiv dette i august 2009:
Det er akkurat en måned for seint, men jeg får minne om at denne sommeren kan de feire 30-års jubileum - fotballspillerne fra Troll og Dalguten som satte verdensrekord i marantonfotball. Det hele starta 19. juli kl. 10.00 for 30 år sida, og 21. juli kl. 13.00 ble kampen avblåst, etter 51 timer og 20 minutter. Det tilsvarer omtrent 28 vanlige fotballkamper - i ett strekk.
 
Da hadde de slått den gjeldende verdensrekorden med to timer og tjue minutter. Rekorden ble godkjent av Chr. Schibsteds Forlag som gir ut Guinnes Rekordbok i Norge. Men akk... denne verdensrekorden kom aldri på trykk i den kjente og berømte rekordboka. Før neste utgave kom ut ble rekorden slått av to amerikanske universitetslag!

Mye strev og slit til ingen nytte kanskje? Men i alle fall ble denne kampen en "medie-suksess" der både TV og aviser møtte opp, så dette ble behørig omtalt. Det er vel ikke så mange andre begivenheter i Rindal som har fått så stor oppmerksomhet i media som akkurat denne kampen fikk. Sjøl var jeg der med kameraene mine, og hadde det svært artig.
 
Humøret var i alle fall på topp. Jeg glømmer aldri en kommentar jeg hørte i en av de første omgangene etter at kampen hadde starta. Det var en Troll-spiller som ropa litt irritert til Kjell Jacobsen: "Kainn du ittj slå pasninga evve på ainder sida tå banin og"... og Kjell svarte kontant: "Det ska e gjærra e mårgå".
  
Har plukka sammen noen bilder fra maratonkampen. Egentlig en håpløs oppgave å velge, opptelling i "arkivet" viste at jeg har vel 120 svart-hvitt negativer og ca. 25 fargedias fra denne kampen. Men her er utvalget for denne gangen.
 
Gro Anita Midtlyng kom raskt med svar på noen av navnene som var etterlyst..
Lagene stiller opp før kampstart for presentasjon i TV. De som spilte for Troll var: Svein Gausemel, Even Langli, Jon Ole Helgetun, Olav Elshaug, Steinar Løfald, Edvin Grytbakk, Henrik Åsbø, Willy Karlstrøm, Lasse Rindal, Rolf Ole Kvernberg og Kjell Jacobsen.
Fra venstre på Dalguten: Gunnar Melgård, Lars Bergfall, Odd Erik Sørløkk, Arnt Storås (Gjest Ove Lilleås), Gudmund Engen, Ola I. Solem, Arvid Holte (Harald Lauritsen (usikker på denne)), Svein Ivar Brustad, Endre Hove, Olav Sørløkk (Kjetil Solli), Asbjørn Midtlyng.
 
Vi har fått ei korrigert liste fra Gunnar Melgård på Storås. Vi får kanskje tru det er han som er eksperten her? Navneforslaga til Gro Anita står no i parantes der Melgård har nye navn.
 
Dommer Erling Hove er klar for å ta sin tørn i marantonkampen.
 
Det gjelder å passe på føttene. "Henne" nytter pausen til litt fotpleie.
 
Mens Endre Hove fra Dalguten har begynt å få problemer.
En innsender mener deter en gutt som ligner på Even Bolme bak Endre, og det er en litt eldre som han trur er Kolbjørn Ålbu.
 
Det vart litt vått og bløtt - og kaldt og "kure" etter kvart! Dalgutenspilleren som er "kald og kuren" er Gunnar Melgård.
 
Daværende fotballformann i Surnadal IL, Magne Evensen, stilte med bløtkake og champagne for å gratulere. Hvem er guttene i bakgrunnen?
 
Og så er det tid for å feire verdensrekorden. Rolf Ole Kvernberg midt i bildet.
Arvid Holte står bak arma til Rolf Ole, tror det er Kurt Skogset som spiser bløtkake (lengst bak).
 
 
Hvis noen har navn på de ukjente, så send gjerne en mail til redaktor@trollheimsporten.no