Børset - Kattem

Edgar Kattems fotoarkiv - over fra gamle Trollheimsporten

Året 1981: Auksjoner

Vi fortsetter med gamle bilder som Edgar Kattem har hentet fram fra sitt rikholdige fotoarkiv. Denne gangen er det auksjoner, både i Østhus Børset og ved Torshall:
Trollheimsporten fortsetter å presentere stoff og bilder fra det rikholdige fotoarkivet til Edgar Kattem. 28. mai 2006 sto denne reportasjen på gamle Trollheimsporten. Nå er den på plass som en førjulsgave og jubileumsgave til alle lesere på Trollheimsporten. Du finner alt stoffet til Edgar ved å sjå under På Porten på den grå menylinja under bankannonsen når du er på Hovedsida. Da finner du fleire menyer og Edgars fotoarkiv her og Edgars fotoarkiv 2010 her - klikk deg fram.


Fra auksjonen ved Børset 29. mai 1981. Mye folk og biler samlet.

Sommeren 1981 var det stor aktivitet med auksjoner i Rindal. Og da som nå samlet dette godt med folk. Har plukket fram bilder fra to auksjoner denne sommeren. Den første var i "Austihusa" i Børset. Auksjonen var etter at Gunnar Børset som bodde her døde året før. Fredag 29. mai var datoen for auksjonen, og jeg minnes jeg tok bilde på veg nedover til arbeid på Tidens Krav-kontoret i Surnadal. Det regnet da jeg tok bildene, det minnes jeg fordi jeg hadde et helt nytt kamera da, var nesten redd for å ta med meg nyevervelsen ut i regnet. Seinere fikk kameraet gjennomgå både regn og røff behandling. Men det trofaste Olympus-kameraet tålte det - gjennom mange år.

Det var "paraplyvær". Auksjonarius var lensmann Einar Glåmen, og ved bordet ved inngangen mener jeg å kjenne luggen på daværende lensmannsbetjent Egil Svartbekk som protokollfører.

Den andre auksjonen jeg har bilder fra var på Torshall. Her har jeg dessverre ikke notert dato, og jeg minnes ikke i hvilken anledning denne auksjone ble holdt. (Men det gjør kanskje noen av Trollheimsportens lesere?). Alt jeg minnes er at det var en fin og varm sommerdag, og at lensmann Einar Glåmen var auksjonarius:

Auksjon ved Torshall sommeren 1981. Bra med folk samlet. I bakken til høyre bak Torshall ser vi "gamle Norly". Da dette bildet ble tatt var dette huset alt kjøpt av Lars Løset og omdøpt til Alm.

Oversikt over folkemengden mot øst, i bakgrunnen ser vi verkstedet til Bjarne Bjørnstad.