Henne og nils

Edgars Fotoarkiv med fargebilder fra skifabrikken

Edgar med glimt fra Landsem Skifabrikk

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 3! Sjå også Edgars Fotoarkiv 1 og Edgars Fotoarkiv 2. Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Har du kommentarer eller innspill til dette bruk redaktor@trollheimsporten.no.
Henrik "Henne" Aasbø kommenterer: Ellers hører det jo med til historien, som jeg ikke helt vet om tåler dagens lys (men som kommer til å stå i min bok, når og hvis den en gang blir gitt ut!), at jeg jobbet på kontor og ekspedisjon hele tiden mens jeg spilte for Troll, men da jeg meldte overgang til Surnadal ble jeg satt på vannpussinga fra første dag!
 
Det forteller Edgar Kattem til Trollheimsporten. Denne gangen viser han glimt fra skifabrikken.
- Det var en god og trivelig arbeidsplass, og ikke minst hadde jeg mange og gode arbeidskamerater i løpet av alle åra jeg var der. Disse fargebildene som er tatt en gang på slutten av 1970-tallet viser et lite og tilfeldig utvalg av alle disse arbeidskameratene mine i arbeidet på skifabrikken, forteller Edgar Kattem.
 
Peder Løset ved pussbandet. Her pusses kantene på skiene før påføring av sidebelegg.
 
Jostein Røen (til høyre) ved saga som splitter opp de limte blokkene til tynne emner. Dette var ei ømfintlig maskin, som av og til kunne sette både humør og tålmodighet hos brukeren på harde prøver. Til venstre Roald Romundstad betjener kopifresemaskina.

Harald Tørset (til venstre) og Guttorm Børset limer emneblokker. Til høyre Peder Bolme tar ferdig limte ski ut av limpressa.
 
Skisålene våtslipes. Henrik "Henne" Aasbø (til venstre) og Nils Bjørnstad.