festlig lag

Edgars fotoarkiv fra Bolme skule

Et festlig lag skulen - anno 1979

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 3! Sjå også Edgars Fotoarkiv 1 og Edgars Fotoarkiv 2. Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
Kom gjerne med kommentarer eller innspill omkring dette - bruk redaktor@trollheimsporten.no.
 
Edgar Kattem forteller:
Når jeg blar gjennom album og konvolutter med gamle negativer hender det rett som det er at jeg finner ark med negativstriper der jeg ikke har skrevet et eneste ord med opplysninger om motivet. Da er det ikke alltid så godt å minnes så mye om det en tok bilder av, for tretti år sida eller så. Slik er det i alle fall denne gangen, et ark i negativalbumet med motiver fra 1979 eller 1980! Det er bilder fra gymsalen i Bolme skule, jeg minnes så vidt at jeg var der og tok bilder. Minnes at "gammelordfører" Nils Aune var der og viste fram noen av tingene han hadde samla i gardsmuseet sitt og holdt en liten tale til skulebarna. Grunnen til at jeg minnes årstallet sånn noen lunde er at jeg minnes Nils Aune sa i talen til barna den dagen at han var glad for at Mor Theresa fikk Nobels Fredspris - og det skjedde i 1979.
 
Men ut over dette kan jeg ikke minnes mer om akkurat dette foto-oppdraget. Er det noen av leserne som kan fortelle mer om dette? Hva var bakgrunnen for denne sammenkomsten på skulen? Og naturligvis setter jeg pris på navn på personer vi ser på bildene.
     
Bodil Arnestad har sendt denne kommentaren:
Dette TROR jeg var markering av "Internasjonal barnedag" (Tror det er FN som står bak denne).  Husker spesielt dette da jeg denne dagen presterte svelge en knapp jeg hadde i vesten.
På skolen arbeidet vi en del med dette i forkant av markeringa, med tegning/maling og innøving av underholdning.
 
 Kjøkkengjengen pynter en skikkelig bløtkake før festen. Fra venstre, Ane Gundersen, Marit Bolme, Eli Mogset, Finn Bjarne Madsen og Jon Kristian Aune, så vidt jeg kan sjå "tretti år seinere".

Et kor av skoleelever, med Finn Bjarne Madsen ved pianoet. Kjenner noen namna på elevene?
Bodil A: Sangerne vi ser ansiktene på er, fra venstre:   Morten Grøset, Roger Holte, Ingar Fredriksen, Lillian Grøset, Margunn Koksæter, Grethe Ranheim, Janne Rindalsholt, Mona Dalsegg og Bodil Arnestad.
Egil Sæther: På korbildet er Ingar Fredriksen. Selv står jeg pent til med hodet vendt mot Madsen bak Margunn og Grete Ranheim.


En gammel og klassisk leik. En person får bind for øynene og plasseres oppe på en planke. Og så bærer det til værs - slik kjennes det i alle fall ut for den som står på planken. Nærmest ser vi Finn Bjarne Madsen. Og han oppe på planken, er ikke det Torbjørn Bjørnås (Stensbakk)? Bodil A. bekrefter. Kan læreren som støtter Torbjørn være Randi Helgetun?
 
Så når karen oppå planken ikke ned til skuldrene på personen som støtter han lenger. Slik kjennes det i alle fall ut. Har prøvd dette sjøl, og det er ei rar følelse. Sjøl om du veit at du ikke bli løfta opp i taket er det vanskelig å koble ut de tankene på det når du står med bind for øynene og de som skal løfte rugger litt att og fram på planken. det kjennes ut som om du svever høyere og høyere. Bare prøv!
Dette ser ut til å være en musikalsk versjon av "finn en stol"-leiken. Ved pianoet er Finn Bjarne Madsen, og er det ikke Terje Gundersen som står uten noen stol å sitte på?
Bodil A: Og det er Terje Gundersen, som da var vaktmester på skolen, som står ved Finn på nederste bilde. Ellers ser jeg Roger Holte, Mona Dalsegg og meg selv der. Resten "tar" jeg ikke just nu, men andre kjenner seg nok igjen?