arabisk

Reisebrev fra gamle Trollheimsporten

Fjelltur på arabisk

(15.1.07) Trond Løften (28) har nå sin arbeidsplass i Dubai i Persiabukta. Han og en kollega fant på at de skulle på en fjelltur nå i helga, per bil. Her er noen bilder fra utfarten. Trollheimsporten er nostalgisk og oppgraderer reisebrev fra gamle Porten. Dette sto 15. januar 2007:

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 og 2007 med nye reisebrev og så følger resten av årene.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.

 


Dette området heter Wadi Bhi. Wadi betyr noe sånt som dal, elveleie eller noe i den dur. Turen gikk fra Dubai til Ras Al Khaimah. Deretter satte vi kursen opp i fjellene mot Wadi Bhi. Veien var ganske spektakulær, en smal grusvei som gikk sikksakk opp fjellsiden til det höyeste punktet på turen som var litt over 1000moh.

På toppen.

Disse terrassehagene ligger höyt til fjells, over 1000 moh. De ble laget for over 600 år siden.
Det er visst ikke bare i Norge at folk har funnet noen underlige steder å bosette seg på.


Trangt nok: Veien ned igjen gikk i et elveleie nesten helt ut til havet. I guiden sto det at etter mye regn så måtte vi være forberedt på å snu her pga store steiner eller at veien var borte.

Dibba Beach. Dibba er en by som ligger delvis i Oman og delvis i UAE, så her krysset vi grensen inn tilbake til UAE uten å legge merke til det.

Hotellet Burj Al Arab ("Arabias tårn") ligger ute på en kunstig øy i Dubai.321 meter høyt, verdens høyeste hotell, og verdens eneste sjustjerners.Det minste "rommet" (suiten) er på 169 kvm.