Påsketur

Edgars fotoarkiv fra slutten av 1950-åra

Gammelbilder fra Edgar Kattem - På påsketur

Edgars Fotoarkiv finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010, Edgars fotoarkiv 2011og Edgars fotoarkiv 2012. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 3! Sjå også Edgars Fotoarkiv 1 og Edgars Fotoarkiv 2. Det er mye å finne fra Edgar Kattem på Trollheimsporten. Utgangspunktet er Edgars Fotoarkiv under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida på den raude.
 
 
Kom gjerne med kommentarer eller innspill omkring dette - bruk redaktor@trollheimsporten.no
 
På påsketur 
  
Som mange ganger tidligere, så er det nok en litt høy "familiealbum-faktor" på bildene jeg sender inn denne gangen. Men jeg tar sjansen like vel og sender inn noen bilder fra påsketurer i litt eldre tid. Bildene viser nå i alle fall at både klær og skiutstyr har gjennomgått en viis utvikling sida disse bildene ble knipset. Men kanskje var både innsatsen og gleden ved å gå på tur minst like stor den gangen?
  
 
Her er jeg på en av de aller første skikkelige påsketurene mine. Vi ble invitert på tur til hytta som Arne Gåsvand hadde ved Arvehaugen. (N.B. Hørte aldri anna navn enn Arvehaugen på det området da jeg voks opp. Seinere har det kommet fram at det korrekte navnet er Hardvedhaugen). Vi ser fra venstre Edgar Kattem, Arne Gåsvand og Randi Gåsvand. I bakgrunnen ser vi Tretta slik den var den tida, og det er omkring 1957 - 58.

 
 
Ved Kattemssetra, tror året er 1959. Fra venstre, Edgar Kattem, Eyvind Nergård, Reidun Nergård, Randi Gåsvand og Sigvald Kattem.
 
 

Så fikk vi besøk av Magne Heggem (Hegglund), og han måtte bli med på et bilde. Fra venstre Eyvind Nergård, Reidun Nergård, Magne Heggem, Randi Gåsvand, Borghild Kattem og Edgar Kattem.
 
 
Et påskebilde fra markastuggu til Kattem i Foss-slåtta ved Langvatnet. Fra venstre ser vi Sigvald Kattem, Kolbjørn Kattem, Einar Røtøyen og Reidar Øklend. Bildet er nok tatt en gang på første halvdel av 1950-tallet. Mange har i åras løp spurt meg om navnet Foss-slåtta på dette området. En skal gå ganske langt herfra før en finner en skikkelig foss! Men forklaringen er - slik jeg har fått det fortalt - at en gang i tida var det meldalsgarden Foss som eide dette området. Foss-gardene ligger ved Å i Meldal, så det var en lang slåtteveg hit til Langvatnet.
 
 

Her kjem det besøk til Kattemssetra. Ludvig Heggem har tatt av seg skia og er på veg ned snøskavelen framfor seterveggen. Bildet er tatt tidlig på 1950-tallet.
 
 
(Tekst og foto Edgar Kattem)