Nigeria

Reisebrev fra gamle til nye Trollheimsporten

Reisebrev fra Nigeria - 2009

Hei, tenkte jeg skulle sende en liten førjulshilsen i fra Afrika. Er fortiden her nede på jobb og er ombord på M/V Ramco Express (bilde og vedlegg) rett utenfor kysten til Calabar, Nigeria. Slik hilser Kjetil Møkkelgård i ei melding til Trollheimsporten. Les om hans opplevelser og arbeid nå i adventstida. Saken finner du også på Reisebrev 2009 - fra gamle Trollheimsporten. Med dette er alle reisepreva oppgradet og i dag finner du tre fra Nigeria, Peru og Estland. God fornøyelse!

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikker På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Vi har oppdatert 20062007 og 2008 med nye reisebrev. 2009 er det siste året med reisebrev fra gamle Trollheimsporten. Med det avslutter vi serien - to reisebrev først for ei uke siden og deretter de tre siste om i dag. God fornøyelse! Reisebrev fra 2010 og 2011 finner du ved å klikke på linkene - alle ligger på nye Trollheimsporten under Reisebrev under På Porten på den grå menylinja, når du er på Hovedsida.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.

Her nede har jeg vært i åtte uker nå og om ei ukes tid så setter jeg kursen hjemover igjen for å få feiret jul og sikret meg et godt måltid med lutefisk. For er det en ting som er sikkert, så er det at hvis jeg hadde blitt her nede til over jul så hadde jeg nok gått glipp av lutefisken, for det var visst noe de filippinske kokkene ombord her ikke visste hva var for noe. Og ansiktet blei bare til et stort spørsmålstegn når jeg forklarte att det var fisk som var tilbredt i lut (syre).
 
M/V Sanco Spirit
Nå er båten som alle her nede har gått og ventet på endelig kommet ned hit, nemlig nybygde M/V Sanco Spirit. Det var for ikke så lenge siden skrevet en artikkel om byggingen av denne båten ved Vågland båtbyggeri i Trollheimsporten - den reportasjen kan du lese her.
Siden den gang har båten vært til Kristiansund på dåp, så seilte den videre ned til Las Palmas. Her lå den i land noen uker for å laste ombord nødvendig seismikkutstyr før den kunne seile videre ned til Nigeria. Et par dager i land i Calabar for å ta ombord siste delen av crewet som hadde tatt fly ned hit for å gå ombord her nede pluss at de tok også ombord mat og drikke og diverse annet supplies. Flaskevann er noe det går mye av her ute. Når gradstokken kryper nærmere opp mot 40 grader i skyggen er det nok best å få i seg en god del veske for å unngå dehydrering og heteslag.
Dette er båten Kjetil Møkkelgård er på. Ta opp vedlegget nederst og sjå nærmere på båten.
 
Ombord på Sanco Spirit er det enda en kjentmann, i alle fall for noen, nemlig storåsbøgg Erik Skjuleng. Han har stilling ombord som Chief Mechanic noe som er meget imponerende av en i så ung alder pluss at han er det på en splitter nybygd båt som dette. Som chief har han ansvaret for alt det mekaniske utstyret vi bruker for å arbeide med seismikk ombord på denne båten, som er en gunbåt, pluss at han ansvaret for det mekaniske utstyret på de to kabel båtene som vi har her nede.
 
Felt Service Generator Ingeniør
Jeg har derimot ingen fast båt jeg forholder meg til, og heller ikke et fast crew. Jeg jobbet tidligere i det Kaspiske hav på et fast crew der som Shift Leader Mechanic ombord på kabelbåten Pacific Wyvern.
Men har nå byttet stilling over til Felt Service Generator Ingeniør noe som gjør at jeg er en del av et support team i firmaet som jeg jobber for: RXT ASA. (Reservoir Exploration Technology)
Dette innebærer at jeg reiser rundt på alle crewene og båtene som RXT har, og holder kurs og opplæring samt feilsøking og reparasjon på VSO (Vector Seismic Ocean) utstyret.
Mitt spesialfelt er på dieselgeneratorene som gir strøm til recorderbøyene som vi bruker til å samle opp den seismiske dataen som blir plukket opp av kablene når gunbåten skyter trykk bølger ned til havbunnen. Vi er to stykker i firmaet som har denne stillingen, og den sistnevnte er vel hjemme i Seattle og pakker baggen sin nå regner jeg med, og gjør seg klar for å reise ned hit for å ta over for meg for så å tilbringe jula si her nede (det blir vel min tur neste år igjen tenker jeg).
 
God Jul til alle lesere av Trollheimsporten.
 
Best regards, Kjetil Møkkelgård, Field Service Gen-Set Engineer, VSO Support Group

REX.pdf