mt

Reisebrev fra gamle Trollheimsporten

Reisebrev fra NZ og AUS

Idun Fivelstad (19) fra Romundstad og meldalsvenninna hennes, Kaja Rikstad, har nå nesten avslutta rundreisen sin i New Zealand og Australia (se også reisebrev 3.1.07). Trollheimsporten oppgraderer reisebreva fra gamle Porten. Dette sto 25. mars 2007: Her er Iduns reisebrev nummer 2 og bilder:

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 og 2007 med nye reisebrev og så følger resten av årene.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.


Her er Iduns reisebrev nr. 2:
Nå sitter jeg atter igjen i Sydney etter 3 måneder på reisefot. Siden sist har jeg tilbragt noen uker på New Zealand, brukt noen måneder opp østkysten, og også tatt en liten roadtrip langs Great Ocean Road, fra Melbourne til Adelaide i sør. Jeg har fått sett langt mer enn det jeg i utgangspunktet planla, så nå er det en fornøyd, utreist liten rindaling som venter på hjemreisen om noen dager.
 
De siste ukene i Sydney har gått med til en del jobbing, da reisekassa er temmelig skrapa. Det er forholdsvis dyrt å leve i byene her nede. De siste schillingene går med til rett og slett bare å leve. Etter jul begynte jeg reisingen på New Zealand sammen med meldalingen Kaja Rikstad, der hadde vi noen fantastiske uker på nordøya, med en del fysiske prøvelser, da vi blant annet gikk over Tongariro. Her tar Kaja en "asiatpositur" foran Mt. Doom, kjent fra Ringenes Herre-filmene i bakgrunnen:
Vi fikk sjøkajakka oss inn til Cathedral Cove fra Hahei, nydelig! Det er nesten urørt ettersom det er så kronglete å komme seg inn dit:
Et aldri så lite fallskjermhopp ble utført mens vi var i Taupo. Jeg synes det var en smule oppskrytt, fikk ikke kick i det hele tatt! Mens jeg hang i lufta så jeg derimot Kajas fallskjerm komme dalende forbi, så hun fikk vel dosen min i tillegg av adrenalin da hun plutselig begynte å falle igjen etter at den første fallskjermen ikke løste seg ut. "Ikke gjør det igjen," hylte hun. Og fikk følgende til svar: "Det kan jeg ikke, for jeg har ikke flere skjermer igjen..."
- Vel nede paa jorda:
Opp østkysten fikk jeg sett mange naturperler, blant annet verdens største sandøy, "Fraser Island," og korallrevet fra "Whitsunday Islands" hvor vi dro
på seiltur.
 
Ingvild og jeg på Fraser:
"Whiteheaven Beach på Whitsundays," kåret til verdens vakreste mange år på rad. Denne fikk vi også nesten for oss selv, ettersom mannskapet på båten satte oss av på ei øde øy der vi måtte krysse bushen for å komme oss ned til paradis:


I det siste har høsten pustet oss i nakken, og det fikk vi kjenne temmelig godt nede paa sørkysten, hvor jeg leide bil sammen med 4 andre nordmenn som alle møttes i Kuala Lumpur på veien ned. Vi fikk sett det som er igjen av de 12 apostlene på veien, og besteget diverse topper i bushen, hvor vi møter kenguruer, wallaruer, pungrotter og koalaer rett som det er.
 
Turistposering foran de 12 apostler - jeg, Annis og Ingvild bak, med Anders og Kari foran:
Den siste dagen bestemte vi oss for å kjoere til Barossa Valley for å prøve oss som vinsmakere. Og vi ble ganske overrasket over hvor mange sorter vi kjente igjen fra Norge. Vi var blant annet hos produsentene Richmond Grove, Peter Lehmann og Langmeil. Vi fikk også kjørt gjennom Jakobs Creek  mens vi var i gang.
Det er utrolig vanskelig å få komprimert alt jeg har opplevd over på et lite reisebrev, så om har noen lyst til å lese mer er dette linken til bloggen min:http://ka-ye.travellerspoint.com/author/76708/ (Det er to forfattere av siden, så tar du bort det siste av adressen, kommer dere inn på fellessiden min og Kaja.)
 
På min tur opp østkysten stakk jeg innom Brisbane for å møte rindalingen Magnus Aspli, som skal studere her nede fram til jul. Han har også fått sett seg litt omkring, her er linken til siden hans også: gnombob.travellerspoint.com. Om akkurat ei uke sitter jeg nok i påskesola på Tifjellet, og imens skal jeg nyte de siste solstrålene fra høsten her nede, begynner faktisk så smått å glede meg nå.