Eva skole

Reisebrev fra gamle til nye Trollheimsporten

Reisebrev fra Skottland

Påskeferie!! Helt ufattelig… Siden 4. januar, har jeg nå bodd i Skottland. Dette skal være hjemmet mitt helt frem til juni. Og jeg, det er Eva Lillegård - en ækt rindaling! Dette halvåret skal jeg nemlig studere ved University of Glasgow. Trollheimsporten oppdaterer reisebreva på gamle Porten. Dette sto i mars 2007:

Fra før er reisebreva for 2004 og 2005 kommet på plass fra gamle til nye Trollheimsporten. Klikk på linkene! Dette stoffet finne du under Reisebrev når du klikke På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida. Framover nå oppdaterer vi 2006 og 2007 med nye reisebrev og så følger resten av årene.

Har du kommentarer eller noe å melde om til dette - er det bare å bruke: redaktor@trollheimsporten.no. Skal du ut og reise - send oss gjerne et reisebrev: redaktor@trollheimsporten.no.

Eva Lillegård fortsetter reisebrevet fra mars i 2007 her:
Jeg studerer 2. semester master i musikkvitenskap, og etter flere år på Dragvoll var det jaggu på tide med litt forandring i hverdagen! Og hvordan få en flottere forandring enn ved å rett og slett evakuere til et land med sekkepiper og whisky, spør nå jeg!

I Glasgow (som for øvrig er den byen i Storbritannia med høyest kriminalitet og alkoholisme - iiik!) bor jeg altså nå for tiden i studentbolig. Jeg har et eget rom med bad, men deler kjøkken/oppholdsrom med 4 andre studenter - henholdsvis fra Kina, Irland og USA. Litt av en herlig lapskaus! På skolen tar jeg to musikkfag, og utfordringene kommer på rad og rekke i form av å skrive essay på akademisk engelsk (å fysjom), delta i heftige diskusjoner i timene, fremføre presentasjoner og analyser fremfor hele klassen og generelt henge med i forelesninger når foreleseren snakker rasende fort på den bredeste skotsk… Det er omtrent som om en stakkars bergenser skulle hatt forelesning med en rappkjefta rindaling som foreleser det! Her kommer et bilde av min kjære skole (skulle tro Harry Potter går her også, men har ikke sett ham stort ennå):


I Glasgow er det ikke vanskelig å få dagene til å gå. Jeg har fått min egen lille taekwon-do familie her, siden vi ikke er mange som møter opp på trening med blide Mr. Degnan. Likevel har vi det veldig moro, og denger løs på hverandre av hjertens lyst mens kommentarene hagler, og latteren sitter løst (og blåflekkene melder seg like bestemt etter hver endte trening. Kontroll, hva er det??). Det er tydeligvis moro å erte "Iva" som de kaller meg (the lassie…).
 
Her er "the laddies".

Ellers har jeg også fått reist en del og opplevd både det skotske Highland så vel som Edinburgh, Loch Lomond og Isle of Arran. 

Dette er Sam, meg og Harry på toppen av Goatfell - Isle of Arrans høyeste fjell. En liten klunk av den lokale whisky'n hører med når man bestiger en fjelltopp ;)

Luss - en nydelig landsby ved "the bonny, bonny banks o'Loch Lomond".

Carbisdale Castle, der vi overnattet på Highlands-tur. Slottsruinene av Castle Urquhart ved Loch Ness.

Slottsruinene av Castle Urquhart ved Loch Ness.

Som dere ser, har jeg allerede fått opplevd litt av hvert (laptopen er fylt til randen med bilder…), og jeg har en helt fantastisk tid her borte i Skottland. Å dra som utvekslingsstudent når man er skoletrøtt og sett seg mett på Nidarosdomen er så absolutt ikke å forakte! Jeg kommer virkelig til å savne Glasgow (tross dens kriminelle side), de små lokale pubene med live skotsk folkemusikk (og Tennents - det nyyyydelige lokale ølet!), ceilidh-kvelder (skotske folkedanser), slottsruinene i Highlands, gjestfriheten på Isle of Arran, og taekwon-do klubben min
 - og ikke minst mine kjære venner jeg har fått her borte, som kommer fra alle verdens hjørner.
Men jeg skal ikke ta sorgene på forskudd. Først skal jeg nå reise hjem på påskeferie til Norge, tilbringe et par herlige uker sammen med kjæreste, familie og venner, gå på ski og spise Kvikk-Lunsj og appelsin, lese påskekrim og få besøk fra Skottland, jobbe litt og kose meg før jeg vender snuten til mitt "andre hjemland" og slår meg ned på 'the Islay Inn' med en iskald Tennents og lystige venner.
De e slettes itj væsst å vårrå rindaling i Glasgow!