IMGP9468

- Erna som statsminister er vårt sterkeste kort

- Ja, i tillegg til politikken vår, sier Vetle Wang Soleim, Høyres 3.-kandidat ved Stortingsvalget fra Møre og Romsdal. Sammen med Per Magne Waagen og Gjertrud Kvam står han på valgstand i Rindal sentrum.

Vetle Wang Soleim er klar på at Stortingsvalget i år står mellom ei regjering som vil auke skattene med 15 milliarder og ei som vil stabilisere og heller sette skattene ned.

Skatteauke er ikke rett medisin for norsk økonomi i omstillinga fra oljeøkonomien til en økonomi basert på naturbaserte næringer, som havbruk og landbruk. Miljøvennlig matprodusjon er framtida.

Soleim peiker på at sjølforsyninga i Norge nå auker. Han er glad for at yngre bønder satser på nye landbruksbygg. Flere deltidsbønder velger å bli bønder og sjølstendige næringsdrivende på heltid.

Forholda er lagt tilrette for de som ønsker å satse stort ved at begrensninger er fjerna. Heltidsbonden har fått auka kvoter. Sjølforsyningsgraden vår auker. Soleim tviler på at ei regjering med senterpartiet hadde klart det.

- I tillegg til den politikken Høyre og dagens regjering fører, er Erna Solberg som statsminister vårt sterkeste kort, sier Soleim. Ho har leda landet vårt gjennom oljekrisa med stor ro. No nærmer ho seg tittelen «Landsmoder», meiner han.

Soleim er også skeptisk til ei Ap-regjering som må ha støtte fra småparti uten parlamentarisk erfaring. Den vil få store problemmed samarbeid om mellom anna oljepolitikken.

Soleim starta dagen med å støtte Heimevernet på Setnesmoen i Rauma. Turen til Rindal gikk om bedriftsbesøk på Tingvoll, og etter Rindal stod Surnadal for tur før han tar kvelden i Kristiansund. Det er hardt å drive valgkamp.

Vetle Wang Solein er fra Smøla og Per Magne Waagen er fylkesstyremedlem i Høyre og fra Tingvoll.

IMGP9464.JPG

Rindalinger som passerte forbi politikerne de to timene de oppholdt seg der, fikk tilbud om valgmateriell og oppfordring til å stemme.  Vi håper interessen for å avgi stemme er større enn lysten til å bli fotografert!

IMGP9465.JPG