Ny aktiv høst i Surnadal Husflidslag

Her finner du Surnadal Husflidslag si informasjonsside på Trollheimsporten. Husflidslaget er kjent for sin store aktivitet og sitt positive ansikt utad, og går en ny, aktiv høst i møte. Et rikholdig program for høsten er nå klart. Mellom anna blir det fire temamøter i løpet av høsten. Det blir også satt i gang skinnfellkurs, vevkurs og kurs i kvitsøm. Et høydepunkt denne høsten er Husflidsdagen som markeres på Amfi Surnadal allerede 8. september. Les mer om høstens program nedenfor.

Tre unge damer opptatt med hekling og strikking på "Barnas arbeidsstue" våren 2012: Fra venstre Kari Hausberg, Elisa Karioline Faksnes Melkild og Jorun Snekvik. Alle Foto: Norunn Holten

Tradisjon og kvalitet

Surnadal Husflidslag vart stifta i 1977 og har i dag ca 110 medlemmer. Sjøl om laget ikke er blant de eldste i kommunen, er det et lag som i årenes løp har markert seg gjennom stabil og stor aktivitet, og et positivt ansikt utad. Kvalitet og tradisjon er plussord de fleste vil forbinde med laget. De ivaretar kunnskap om tradisjonelle husflidsteknikker og -produkter, og arbeider aktivt blant både voksne og barn for at denne tradisjonen skal leve videre inn i framtida. Styret føler nå likevel på at medlemsmassen «holder på å gå ut på dato», og oppfordrer alle medlemmer til å verve nye medlemmer.

Aktiviteter kommende semester

Husflidslaget vil høsten 2012 ha en rekke aktiviteter. Mellom anna vil ulike tema bli tatt opp på de månedlige medlemsmøtene. Temaene som er satt opp for møtene denne denne høsten, er som følger:

 

24.09.2012

Tema: Strikkekaffe med Marthe Helgetun. Åpen kveld for alle .Eldbjørg Stavik og Marit Bugten står for kjøkkentjenesten. Randi Lysø og Solveig Fredrikslid tar med kake.

29.10.2012

Tema: Brodering på nordmørsvotten med Helga Kristiansen. Johanne Andersen og Ann Mari Bele står for kjøkkentjenesten.Oddbjørg Bolme og Ingeborg Stenberg tar med kake.

26.11.2012

Tema: Idekveld for hekling, oldemorsruter m.m. Ta med garn og heklenål og mønster dere har. Åpen kveld for alle. Eldbjørg Stavik og Marit Bugten står for kjøkkentjenesten. Randi Glærum og Tove Drøpping tar med kake.

10.12.2012

Julemøte. Styret i husflidslaget står for kjøkkentjeneste og kaker på julemøtet.

  

Kurs: Husflidslaget er en garvet kursholder, og også i høst vil det bli avholdt ulike kurs. Se oversikten under:

• Kvitsøm med lærer, 12 timer
• Vevkurs (flatvev) med lærer, 28 time
• Skinnfellkurs uten lærer, 20 timer

Påmelding til kursa til Torunn Nordvik tlf. 91 76 93 64. Alle kurs vil bli annonsert.

  

"Barnas arbeidsstue":  Husflidslaget arrangerer både vår og høst «Barnas arbeidsstue» i lokalene sine på Nymoen, og det blir det også denne høsten. «Barnas arbeidsstue» går over åtte uker, og er et populært tiltak. Mange barn har vært med flere ganger. Her blir det vevd, strikket, heklet, sydd, malt, og arbeidet med lappeteknikk og andre former for håndarbeid. Noen hopper litt mellom flere aktiviteter, mens de som gyver løs på litt større oppgaver trenger de åtte ukene til bare denne ene aktiviteten. Se bildene fra «Barnas arbeidsstue» våren 2012 øverst og nederst på siden! Tidspunkt for oppstart denne høsten vil bli annonsert.

 

Vevringen er en gruppe medlemmer som møtes faste kvelder i uka for veving og sosialt samvær, og per i dag treffes de hver mandag og hver andre torsdag (oddetallsuker). Vevringen oppfordrer alle medlemmer, både gamle og nye, om å møte opp til planleggingsmøte den 10. september.

 

Lappeteknikkgruppa: Det blir arbeidet med lappeteknikk torsdager i partallsuker, men lappeteknikkgruppa kan arbeide på Vevstua andre kvelder også dersom det ikke er kurs eller «Barnas arbeidsstue».

Både vevringen og gruppa som arbeider med lappeteknikk ønsker nye deltakere, så her er det bare å ta kontakt for å bli med.

 

Håndverksmesse i Sagatun: Det blir håndverksmesse i Sagatun 13. oktober. Husflidskonsulent Randi Hole kommer da og har aktiviteter for barn. Påmelding til Torunn Nordvik tlf 91 76 93 64 innen 10. september.

 

Husflidsdagen: 8. september kl. 11.00-15.00. Tema er «farger». Vi blir i Amfisenteret, og vi skal filte et teppe av regnbuens farger. Det blir kaffeservering og utlodning. Kom og bli med, ta gjerne med ei fargerik strikking/hekling og sett av dagen sammen med oss!

 

Høstutlodningen: Vi ber om at de som har gevinster leverer disse til medlemsmøtet den 24. september, da det er så «langsamt» å sitte å selge lodd uten gevinster!

 

Styre og verv i 2012

Under finner du en oversikt over hvem som er med i styret eller har andre verv i laget i 2012.

Styret:
Leder: Torunn Nordvik
Kasserer: Dagny Garte
Nestleder: Bodhild Heggset
Sekretær: Magni Haugen
Studieleder: Hildegunn Stengel

Vara: Mildrid Næss, Jorhild Berit Halset og Marit Jorid Brennskag

Arbeidsnemnd: Eldbjørg Stavik,  Marit Bugten,  Johanne Andersen og  Ann Mari Bele. Vara: Lisbet Ranes

Barnas arbeidsstue: Solveig Fiske, Solveig Fredriksli og Ingunn Dyrlie

 Revisorer: Wenche Kvendset og Tove Drøpping

 Valgkomite: Bente Mosbakk, Brit Søyset og Randi Glærum

 Husnemnd: Ann Marit Betten, Randi Glærum og Dagny Garte

Surnadal Husflidslag er tilslutta Norges husflidslag. Klikk her for å komme inn på nettsidene deres.

Du finner nyheter fra Surnadal Husflidslag her. Vil du eller ditt lag bli medlem i Trollheimsporten - klikk her. Alle her.

Maling og søm under kyndig assistanse.

Full konsentrasjon over arbeidet!

 

 

 

 

 

 

 

Over: Dyktige jenter ved veven: Anja Ranes (t.v.) og Ingrid Hausberg .

Matpausen er et høgdepunkt også på "Barnas arbeidsstue"......

....både for barn og voksne! Hele 11 voksne var til stede for å rettlede de unge i arbeidet på "Barnas arbeidsstue", så her skal det ikke stå på manglende hjelp! Helt tydelig en gjeng som trives i lag!

Ikke alle hadde tid til å ta pause, men her er de fleste av barna samla til mat.