Møre og Romsdal Bondelag melder:

60 møringer i bondetoget i Oslo

En delegasjon på 60 bønder og bygdefolk fra nesten alle kommuner i Møre og Romsdal satte sammen med vel 4000 andre fra hele landet sitt preg på Oslo sentrum 23. mai i "Opptog for norsk landbruk”.

20170523 Opptog Oslo Moringer_690x459.jpg
60 bønder og bygdefolk fra Møre og Romsdal deltok i "Opptog for norsk landbruk” i Oslo 23. mai (Foto: Arild Erlien).

En delegasjon på 60 bønder og bygdefolk fra nesten alle kommuner i Møre og Romsdal satte sammen med vel 4000 andre fra hele landet sitt preg på Oslo sentrum 23. mai i "Opptog for norsk landbruk”.

Markeringa var et stort og kraftfullt Bondetog for norsk landbruk og norsk matproduksjon, og hadde ifølge Oslo politidistrikt en tilslutning fra nesten 4000 bønder og venner av norsk landbruk gjennom Oslos bygater.

- Ni av ti ønsker et landbruk av samme omfang som i dag. Men trygg, norsk kvalitetsmat er ingen selvfølge. Skal vi fortsatt ha matproduksjon over hele landet må det være lønnsomt å bruke matjorda der den er. Bedre inntektsmuligheter for bonden er det viktigste virkemiddelet for å ta vare på mangfoldet i norsk landbruk og den norske kvalitetsmaten. Likevel tilbyr regjeringa jordbruket lavere inntektsvekst enn andre grupper, sier fylkesleder Oddvar Mikkelsen i Møre og Romsdal Bondelag om bakgrunnen for at tusenvis av bønder og andre med hjerte for norsk landbruk samlet seg i tog til Stortinget.

Bakgården i Landbrukskvartalet på Grønland var mer enn full da bønder fra hele landet. Her var det program med oppvarming, appeller, allsang og underholdning, før toget satte seg i bevegelsevia Karl Johan til Stortinget. Bønder og bygdefolk fra omtrent alle kommuner i Møre og Romsdal var representert med plakater i toget.

I det timeslange programmet foran Stortinget var det appeller og underholdning av programleder Aasmund Nordstoga, SVER, Sigrid Moldestad, Ravi og Kristiansunds Frode Alnes. Ogsålandbruksminister Jon Georg Dale talte utenfor Stortinget, men fikk «rødt kort» av de demonstrerende bøndene og bondesympatisørene før hele arrangementet ble avsluttet av leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.