Margret og Helene ingress

Åpen dag med reisebrev

Rindal Pensjonistlag hadde Åpen dag på Eldresenteret den 14. april. Som vanlig var mange møtt fram. Programmet var en reiseskildring fra tre land i Asia, Kambodsja, Laos og Vietnam. Margret Meland og Helene M. Nergård hadde vært på tur i januar 2016. 

Fra Kambodsja ble det mange tempelbesøk, tur på Mekongelva og informasjon om folkemordet på 1970-tallet. Laos hadde sine munker, sine pagoder og buddahfigurer. I Vietnam kalles Vietnamkrigen for Den amerikanske krigen. Det ble krigshistorie, også om Ho Chi Minh. Landet er nå i sterk utvikling, og det har både store landbruksområder der det dyrkes ris, kaffe og frukt. Byene har enorm trafikk. Både i hovedstaden Hanoi og Ho Chi Minh-byen (Saigon). Bare i sistnevnte by er det 8 millioner mennesker, 3 millioner pendlere og 7 millioner motorsykler. 

SAM_2688.JPG
Kambodsja: Margret Meland og Helene M. Nergård ved tempelet Ta Prohm.  

SAM_2716.JPG
Kambodsja: Ta Prohm – trærne vokser i og rundt tempelet som ble bygget på 1200 tallet og brukt til buddhistisk kloster og universitet.​

SAM_2597.JPG
Kambodsja: Angkor Wat – verdens største religiøse byggverk. Bygd på 1100-tallet.​

Margret 6.JPG
Laos: På markedet kunne du kjøpe disse levende fuglene. Ikke for å spise dem, men for å slippe dem fri. Da hadde du gjort en god gjerning.

SAM_2884.JPG
Laos: Pak ou caves – tilbedelsesplass med tusenvis av buddahfigurer – i fjellhuler.​

SAM_3319.JPG
Vietnam: I Ho Chi Minh-byen var trafikken tett.​

SAM_3356.JPG
Vietnam: Margret holder en pytonslange. Tøff dame!​

SAM_3463.JPG
Vietnam: Amerikanske bombefly spredte gift over landskapet for å fjerne vegetasjonen. De kalte det Agent Orange. Det gav resultater for krigføringen, men også for generasjoner etterpå som fikk funksjonshemninger.
 

Etter matpausen leste Gudrun Moen fra boka «Fra spøk til alvor» av Ragnhild Haugen, «Hjemlengsel», «Den gang jeg var pige» og «Protestskriv». av Ragnhild Haugen. Denne gangen våget pensjonistene å synge vårsanger, for det var jo 14. april som er første sommerdagen og dagen for å snu primstaven.

IMG_1651.JPG
Gudrun Moen leste fra boka «Fra spøk til alvor» av Ragnhild Haugen.

IMG_1656.JPG
Kjøkkengjengen denne dagen.​

IMG_1654 rettet.JPG
Mye folk på Åpen dag.​
 

Neste samling blir tirsdag 10. mai. Da er det verdens aktivitetsdag. Fysioterapeut Mildrid Kattem Aune vil lede aktiviteter, og Jan Sturla Jensvold vil spille opp til dans.