Edgar 1

Fra gamle Trollheimsporten

Året var 1981 - Edgars fotoarkiv

Fra Edgar Kattems fotoarkiv: Våren 1981 ble den gamle bygningen ved aldersheimen i Rindal revet for å gi plass til det nybygget som står på tomta i dag. Bygget ble revet med gravemaskin, og etterpå ble en del av inventaret solgt på auksjon ute på gardsplassen. Og det aller meste ble solgt, fra halvt nedsnødde madrasser til gamle sengeklær og mangt anna gikk unna. Auksjonarius var daværende ordfører Lars Gåsvatn.
Trollheimsporten fortsetter å mimre i jubileumsåret.vi feirer ti år med å dukke ned i Edgars fotoarkiv. Alt stoffet fra gamle Trollheimsporten vil bli lagt over etter hvert, som ei jubileumshelsing til alle våre lesere. Du finner alt junileumsstoffet her på Trollheimsporten 10 år under Velkommen På Trollheimsporten. Dykk i arkivene finner du under På Porten når du er på Hovedsida - klikk på Edgars fotoarkiv - Edgars fotoarkiv 2010 - Willy arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk.

Den gamle trebygningen ble revet med gravemaskin.

Snart var det bare skallet tilbake av "gammelheimen".

Hektiske forberedelser til auksjon. Lars Gåsvatn står med hammeren. I bakgrunnen ser vi vaktmesteren Birger Bolme klar til å bære ut varer. På de gamle madrassene i forgrunnen ligger det nysnø!

Ikke alle varene var like lettsolgte. Så vidt fotografen kan minnes, klarte ikke ordførerer og auksjonarius Lars Gåsvatn å selge denne gamle potta som Knut Moen viser fram.
 
Tekst og fotos: Edgar Kattem