Jon P

Edgars fotoarkiv med fisking i Burshølen fra gamle TP

Burshølen anno 1980

Fra Edgar Kattems fotogjemmer: Denne uka har han fiska opp en 36-bilders fra arkivet sitt, og skanna inn noen blinkskudd. De bildene kommer som et apropos til laksefestivalen i Surnadal denne helga. Vi befinner oss oppe i rindalsdelen av Surna, nærmere bestemt Burshølen (ved Bolme Pensjonat) og det er i 1980 - lagt inn på Trollheimsporten 27. juni 2007:
Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Så også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011. Denne saken ligger på Edgars fotoarkiv 2.
 

Jon P. Lilleløkken gjør klart fiskeutstyret.

Ei fiskehistorie fra Burshølen
En søndag ettermiddag i 1980 - trur at det var det året, ikke langt unna i alle fall - sto jeg sammen med Jon P. Lilleløkken og Øyvind Solvik ved Burshølen. De to fisket og jeg fotograferte.  Det var skikkelig bett den søndagen, og de to karene tok fire lakser før de ga seg.
 
 
 
 
 
Når jeg ser på negativene fra denne søndagen, finner jeg ut at det må ha vært en travel søndag med fotografering. Jeg var hele tre turer ned til fiskerne ved Burshølen. På en 36-bilders film kommer det først noen bilder av fiskerne ved Burshølen, så følger en avdeling bilder fra fotballkamp på Rinnvollen og så en ny serie bilder fra laksefisket. Så kommer forsyne meg tre bilder av Mikal Vik på spasertur nedi Bjergin, før resten av filmen er viet fiskerne i Burshølen. Det ble hele 22 bilder fra Burshølen på denne filmen den søndagen, og her er et uvalg av dem. De andre temaene på filmen får jeg vise en gang seinere.
  
Jeg minnes at da Jon P. og Øyvind skulle til å avslutte dagens fisking, kom det en kar ned til elva. Han ble ivrig da han fikk sjå de fire fine laksene som låg der. Han for sin veg og sa at no skulle han og heim og hente fiskestonga og dra ned til elva for å fiske etter laks. Da han hadde gått, sa Øyvind: "Ja, det ser nå enkelt ut når laksen ligg på land, men æn må nå vætta kva æn ska gjærra og!"
 
Snart har Jon P. fast fisk. Øyvind Solvik følger med, og kleppen er klar.
 
Fast fisk, Øyvind klepper sikkert. Bildet er noe uskarpt, fotografen var sikkert mer ivrig enn de rutinerte fiskerne!
 
Fangsten kan beundres.