skytebanedugnad

Edgars fotoarkiv ruller videre fra gamle TP

Dugnad i 1977

Edgar Kattem har til denne helga funnet fram to bilder fra en skytedugnad i Romundstadbygda. Med på den var - ikke uventa - årets vinner (2007) av Sigurd Røens Idrettspris, Magne Romundstad. dette ble lagt inn på Trollheimsporten 7. juli 2007 - etter Kulturvøkku det året.
Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Så også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011. Denne saken ligger på Edgars fotoarkiv 2.
 

Dugnad på Stampmyra skytebane sommeren 1977. Mørtelen kjøres fram med traktor og Klett-skuffe og tippes ned i en renne. Neste etappe er med spade og trillbår.

Skytebanedugnad for 30 år siden.
Som mange sikkert har fått med seg, så ble Magne Romundstad tildelt Sigurd Røens idrettspris under bygdakvelden forrige helg. Det fikk han for sin lange innsats for idretten, både som aktiv utøver og for utallige timer med frivillig innsats. Det fikk meg til å plukke fram to bilder jeg tok for snart 30 år siden, på seinsommeren 1977. Det var dugnad på støping av muren på 300-metersholdet på skytebanen i Romundstadbygda. Og som vi ser på bildene, Magne Romundstad var med den gangen og.
  
Jeg minnes denne kvelden, arbeidet ble gjort på en heller tungvint måte, mørtelen ble kjørt fram til plassen med traktor og Klett-skuffe, tippet ned i en renne og så trillet fram siste biten til den ble måket opp i forskalingblokken med handmakt. Bildene jeg tok denne kvelden ble ikke særlig bra, det begynte å skumre litt før jeg kom på at jeg skulle ta noen bilder. Men det var den tida da jeg virkelig hadde lyst på eksperimentere litt med foto, og jeg satte inn en Kodak Tri-x film (på 400 ASA) i kameraet og eksponerte den på 1600 ASA. Resultatet ble noe grovkornet, men ikke verre enn at en kan se det meste av motivet når negativene ble skannet 30 år seinere.
 
En del av arbeidsgjengen i full sving. Nærmest ser vi Magne Romundstad. Nestemann er jeg ikke sikker på hvem er - kan det være Roar Eriksen? - så følger Odd Erik Heggem og Peder Bolme (Movoll).