En gul sommerfugl

Var på tur til Flessen en godværsdag denne uka. Der var det mengder med gule sommerfugler av en sort jeg aldri har sett her oppi Rindala. Skal tru hva den heter? Og flere av våre lesere har kommet me ...
Var på tur til Flessen en godværsdag denne uka. Der var det mengder med gule sommerfugler av en sort jeg aldri har sett her oppi Rindala. Skal tru hva den heter? Og flere av våre lesere har kommet med svar og kommentarer:


 

 
 
 
                                                                                                                    Foto: Anne S.
 
Odvar Halgunset var også enig med de andre: "Sommerfuglen som er sett i Flessa og på Braut i Rindal, kan med stor sikkerhet være en sitronsommerfugl (Gonepteryx rhamni), henholdsvis en hann og en hunnsommerfugl. Hannen har en sterkere gulfarge enn hunnen. Jeg observerte et stort antall av sitronsommerfugler på nordsida av Surna mellom Fiske og Skei i slutten av juli, der de tydelig har hatt et yngleområde. Sitronsommerfuglen legger eggene sine på blader av trollhegg og geitved. Det er første gangen jeg har observert denne arten i Surnadalsføret, men den har sikkert vært til stede en tid."
 
 
Lars Sellie var tidlig ute: "Kan det være en sitronsommerfugl mon tru."
 
Ove Magne Aasen skriver: "Å finne denne sitronsommerfuglen i dette distriktet kan vi nok skylde på det varmere klimaet. På nittitallet og begynnelsen av totusentallet har jeg aldri sett den på Nordmøre, nå er den helt vanlig!
Latinsk navn er Gonepteryx rhamni. Larven er å finne bl.a på trollhegg."
 
Jon Bruset er også enige med de andre: "Det er mye som tyder på at sommerfuglene på Flessen er sitronsommerfugler."
 
Per Inge Snildal sender denne helsinga og et bilde: "Hei, den gule sommerfuglen vist i dag,er en "sitronsommerfugl" -Goneptyrx - rhamni (hann).
 
Takk for en super avis!