regnbue_1024x683

Fargeglad Husflidsdag

Farger stod i sentrum da Surnadal husflidslag markerte Husflidsdagen ved Amfi Surnadal lørdag 8. september. Tema for dagen var nemlig "farger", og laget benytta anledningen til å vise fram mange av sine mest fargerike og vakre produkter for bygdefolket. Mange besøkede var i løpet av dagen innom standen der de også fikk lære om håndarbeidsteknikken filting, en teknikk mange nok ikke hadde hørt om før. Alle som ville, fikk prøve seg på teknikken i praksis, og etter en tur innom standen må vi bare innrømme at dette frister til gjentakelse....

Hildegunn Stengel, Torunn Nordvik og Magny Haugen demonstrerer håndarbeidsteknikken filting. Sammen med publikum som var innom husflidslagets stand på butikksenteret, laga de en flott regnbue. Alle foto: Norunn Holten 

Målet til Husflidslaget var å filte en regnbue sammen med de som var innom og besøkte standen. Filting er et håndarbeid der man bruker ull som stikkes ned i et underlag, også det ofte av ull, med ei nål. Arbeidet med regnbuen var kommet langt da Trollheimsporten var innom, og vi ser fram til å få se det ferdige produktet ved en senere anledning. De som var innom staden fikk også se eksempler på forskjellige produkter der filting var brukt, for eksempel sitteunderlag og pledd, og det er ingen tvil om at dette er en teknikk som kan brukes av alle og som kan brukes til å lage mange vakre produkter.

Husflidslaget benyttet også anledningen til å vise fram andre produkter de arbeider med, og ikke minst reklamere for kommende arrangementer i lagets regi. Disse vil vi komme tilbake til etter hvert, men hvis du ikke vil vente, kan du lese mer om høstens program ved å gå inn på infosida til Surnadal Husflidslag på Trollheimsporten.

Et høgdepunkt i høst er naturlig nok Husflidsmessa i Sagatun den 13.oktober. Da vil laget få besøk av husflidskonsulent Randi Hole som vil komme og ha husflidsaktiviteter for barn. Damene på standen gledet seg spesielt til dette, og hadde med seg eksempel på smykker barna da skulle få lære å lage.

Hildegunn Stengel med to av produkta ho har laga ved hjelp av filting: En fargeglad rosett og ei veske. Øverst til høgre ser du et armbånd. Slike skal det bli anledning til å lære å lage på Husflidsmessa i Sagatun den 13. oktober.

Materialet som blir brukt ved filting: Ull i mange forskjellige farger!

Solveig Fiske, Solveig Fredriksli og Magny Haugen, alle husflidslagsmedlemmer som hjalp til på standen lørdag.

Disse fargerike nålene er også laget i ull av medlemmer i husflidslaget.