IMG_0840

Rufus 4H er 40 år

Fullt hus på høstfest

Rufus 4H arrangerte sin årlige høstfest lørdag. I år markerer klubben også 40-årsjubileum, og det var mange som møtte opp for å feire bursdag sammen med medlemmene. 

Rufus 4H hadde sendt ut mange invitasjoner og ønsket alle velkommen til høstfest og 40-årsjubileum lørdag. Oppmøtet var over all forventning. Her var det foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn, samt representanter fra Rindal kommune, Rindal Røde kors og Rindal skimuseum. Mange tidligere medlemmer av klubben hadde også møtt opp. Foreldre og medlemmer ble satt i sving med å hente fram flere bord og stoler, og det ble en hyggelig bursdagsfeiring med suppe, kaffe og kake til alle gjestene.

Rufus-medlemmene hadde en fengende innmarsj med musikk fra filmen "Frost". Det ble sang og underholdning, og klubbens "kløvermedlemmer" danset Blime-dansen og leste dikt. Klubbens leder Ingeborg Elise Halgunset fortalte litt om aktiviteten i klubben, og at Rufus 4H har lagt vekt på å markere Friluftslivets år. Hun takket Rindal sparebank og Rindal kommune for støtte i jubileumsåret. 4H-lederen takket også Rindal Røde kors, som har arrangert førstehjelpskurs for 4H-medlemmene. Det er nyttig kunnskap og ha med seg ut på tur. Og hun takket Rindal Skimuseum for godt samarbeid rundt museets utmarksavdeling i Fossdalen, som klubben har brukt til ulike aktiviteter gjennom dette arbeidsåret.

IMG_0727.jpg
IMG_0744.jpg
Kløvermedlemmene danset Blime-dansen. F.v. Margrete, Mikal, Anders, Rachel, Sindre, Ole Edvard og Lars Ola.


De ordinære 4H-medlemmene er fra 10 år og oppover. Rufus 4H har også en rekrutteringsgruppe, såkalt Kløvergruppe, for barn i alderen 6 - 9 år. Kløvergruppa har hatt flere møter og aktivitetsdager i løpet av året. De har markert Friluftslivets år, blant annet med overnatting i Fossdalen i forbindelse med Vikingdagen som ble arrangert i høst.

IMG_0851.jpg
En presentasjon av Kløvergruppa sine aktiviteter gjennom året. De har blant annet laget pil og bue.

IMG_0773.jpg
Alle disse figurene "gikk en tur på stien og søkte skogens ro", men noen valgte til slutt å skyte gjøken rett ned.

IMG_0780.jpg
En noe tvilsom kelner og kokk her... Mange av gjestene fant en flue i suppen.

IMG_0800.jpg
Styret i Rufus 4H og representanter fra Rindal kommune. F.v. Julie Hagen Eide, Anne Nergård Norli, Morten Møller, Kristian Myklegard, Sander Simonset, Unn Inger Halgunset, Ingeborg Elise Halgunset og Magnar Dalsegg.


Kulturleder i Rindal kommune Morten Møller og varaordfører Magnar Dalsegg hadde mye godt å si om aktiviteten i Rufus 4H gjennom mange år. Her er det i stor grad ungdommene selv som styrer klubben, og det er mye god læring i det. Mange av disse får vi nok se mer av i åra som kommer, trodde Morten Møller. Magnar Dalsegg hadde lest seg litt opp om klubben på Trollheimsporten. Han syntes det var artig å se at 4H'erne fortsatt kan spikke litt med kniv og klatre i trær når de møtes.

Anne Skjølsvold fra Rindal skimuseum takket Rufus 4H for godt samarbeid med museets utmarksavdeling i Fossdalen. Utmarksavdelinga har ikke vært prioritert de siste åra, så man har satt stor pris på at Rufus 4H tok initiativ til å rydde vekk skog og kratt rundt barnevennlig turmål i Fossdalen. Museet og 4H samarbeidet om å arrangere vikingdagen i Fossdalen tidligere i høst.

IMG_0823.jpg
Kake og gele hører med når man feirer bursdag.

IMG_0827.jpg
Kløvermedlemmene fikk diplom. Foran f.v. ser vi Margrete, Anders, Lars Ola, Ole Edvard, Rachel, Sindre og Daniel. Bak f.v. Bente Beate Øyaseter, Gunnhild Marie Brønstad og Monica Gulla. De har organisert arbeidet gjennom året.

IMG_0833.jpg
4H-medlemmene fikk sine prosjektvurderinger og merker utdelt av f.v. Trude Bergene Holte og Elisabet Halgunset. Videre ser vi Ingeborg Elise, Sander, Jon, Svein Anders, Ingunn, Mali, Håkon, Øyvind, Kristian, Mathias og Ådne.


Alle 4H-medlemmene fra 10 år og oppover gjennomfører et prosjekt gjennom arbeidsåret. Tema for prosjektet velger de selv. Det kan for eksempel være friluftsliv, natur, snekkering, baking, stell av dyr eller form og farge. Tølløv og Kristian Myklegard har hatt restaurering av ei gammel smie som sitt prosjekt i år.

Vanligvis er det en representant fra 4H Møre og Romsdal som vurderer oppgavene og deler ut merkene. Men i år måtte fylkerepresentanten melde avbud pga sykdom. Derfor er det de tidligere klubbrådgiverne Jon Bendik Møkkelgård og Trude B. Holte som har vurdert oppgavene i år. Trude B. Holte delte ut merkene sammen med klubbrådgiver Elisabet Halgunset.

IMG_0854.jpg
Alle prosjektoppgavene stilles ut på høstfesten.

IMG_0858.jpg
Ingunn Bævre har hatt kanin som prosjekt dette arbeidsåret.

IMG_0862.jpg
Mathias Furuhaug og Ådne Jonli har samarbeid om friluftsliv som prosjekt.