DSC_0097

Gave til Elgråa

Rindal demensforening har kjøpt inn nyttige gaver til Elgåa, demensavdelinga ved Rindal helsetun. Mandag var det offisiell overrekkelse av et ekstra stort nettbrett, og en radio med CD-spiller. Dette vil både pasienter og pårørende har glede av framover.

Bettina Røen Helgetun, som er leder i Rindal demensforening, forteller at de fikk et tips fra en annen kommune om at den ekstra stor iPad kunne være et godt hjelpemiddel for personer med demens. Foreninga hadde noen kroner til disposisjon, og bestemte seg for å prøve dette og gi en gave til Elgråa.

Nettbrettet og radioen ble kjøpt inn før ferien, og har allerede vært testet ut litt på Elgråa. Det har blitt gradvis mer brukt, forteller Heidi Steinshamn og Leif Ove Grytbakk, som jobber på demensavdelinga. Både iPaden og radioen kan kobles sammen med annet utstyr med bluetooth, og kan brukes blant annet til å spille musikk. Blant annet på Youtube kan man finne mye forskjellig musikk. Pasientene har veldig ulike musikkønsker. Noen vil høre på Jim Reeves, og noen foretrekker gammeldansmusikk.

Siden iPaden har stor skjerm er den også godt egnet til å se på bilder, for eksempel via facebook eller Trollheimsporten. Pårørende kan også få bruke nettbrettet, blant annet for å vise fram bilder. En kan også tenke seg mange andre ting som en iPad kan brukes til, og det er få i den eldste generasjonen som har eget nettbrett.

Bettina Røen Helgetun forteller at Rindal demensforening deltar i demensaksjonen hver høst. De kan søke om noen av midlene som blir samlet inn i aksjonen i etterkant.

I år går demensaksjonen av stabelen 16. - 22. september. Rindal demensforening håper å få med russen i Rindal og Surnadal som innsamlere i år også.