vedbrått

Edgars fotoarkiv ruller videre

God gammeldags vedbrått - 6. mai 2007

Edgar Kattem har vært ute på vandring og funnet en liten "skatt": En god gammeldags vedbrått hentet fra 2007 og Edgars fotoarkiv!
Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk og Bjørn Tores arkivdykk) når du er på Hovedsida. Så også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011.

 


En god og "gammeldags" vedbrått
No for tida, da all veden lagres i sekker på palle, så er det ikke vanlig å sjå en god gammelsdags "vedbrått" som er stablet opp på gammelmåten. Men det er enno noen som mestrer denne kunsten. Ikke langt fra elva, litt aust for fotballbanen Rinnvollen fikk jeg sjå denne fine vedbråtten  da jeg gikk den vanlige turen min oppover elva opp til Rindosen. Denne vedbråtten var så fint utført at jeg mener den fortjener et bilde. Det er krysslagt ved i endene, og ellers er den så fint og rett lagt at den
ikke behøver støtte verken på sidene eller endene.

Det tar tid å lage en slik vedbrått. Så en skal naturligvis ikke forlange at de som driver med ved skal lagre den slik som dette. Men jammen er det mye finere å sjå på enn storsekker på pall! Og så vekker det noen minner hos en gammel nostalgiker som har levd mer enn ett halvt århundre. Jeg gikk flere runder rundt denne vedbråtten og beundret handverket!