HEF nye lokaler_1024x768

HEF Indre Nordmøre lokallag på plass

HEF Møre og Romsdal åpner nye lokaler i Molde

Human-Etisk Forbund, Møre og Romsdal har flyttet til nye lokaler i Strandgata 13 i Molde. Lørdag 15. september inviteres både medlemmer, publikum og presse til åpningen av kontoret. Offisielt skjer det klokka 1100 ved nestleder Tom Hedalen i Human-Etisk Forbund. Molde og omegn lokallag inviterer til åpent hus etter åpninga og HEF Indre Nordmøre lokallag er på plass.

Dette er en fin anledning for nysgjerrige og medlemmer å treffe humanister fra hele fylket til en uformell prat. Fylkesstyret i Human-Etisk Forbund Møre og Romsdal vil være tilstede sammen med tillitsvalgte i lokallagene og andre representanter. Det blir enkel servering.

Fleire fra HEF Indre Nordmøre lokallag vil være tilstede under åpninga. Lokallaget er med i Trollheimsporten - bli medalle!

Klokka 14:00: Foredrag ved Kjetil Hope: Fra prestestudiet til Human-Etisk forbund
Den tidligere teologistudenten og misjonærsønnen Kjetil Hope forteller om bruddet med troen, med å leve i en sekulær verden han aldri hadde følt seg hjemme i, og den lange veien fram til Human- Etisk Forbund.

Kjetil forteller selv fra sin tid som student:
“Det var kanskje ti tilstede i forelesningssalen da jeg kom inn. De hadde nettopp begynt, og foreleseren, som jeg husket fra grunnfaget smilte til meg og ønsket meg velkommen. Temaet for kurset var kristologi, vi skulle gå i dybden på temaet, studere de gammeltestamentlige profetiene om Jesus og studere hans lære og liv. “En av studentene som skal studere her, rakk ikke å komme hit til starten”, fortsatte hun, “men han sendte meg en mail med spørsmålet: “Hvorfor studere kristologi når vi vet at Jesus er Herren?”” Jeg husker ikke svaret hun ga. Jeg husker ikke svaret, fordi spørsmålet ga meg så mange tanker. «Vet vi det?», tenkte jeg. «Hvordan kan vi vite noe slikt?» «Hvordan kan vi vite med sikkerhet at Gud eksisterer?»”

Kjetil gir oss et personlig innblikk i hvordan hans prosess har vært.

Etter foredraget vil Kjetil Hope presentere boken sin; “Skepsis - en guide til kritisk tenkning”. Boken er nylig utgitt på Humanist forlag og er samling tekster som tar opp hvordan man kan lære seg å stille de riktige kritiske spørsmålene til mange av de “sannhetene” vi blir presentert i dag.

Til høyre styret i HEF Møre og Romsdal - fra venstre Gert Rietman, Anne Berit Jordal, Susanne Must, leder Arne Grødahl, Willy Karlstrøm og Sverre Stølen. Under til høyre Hef Indre Nordmøre lokallag - fra venstre Inga Dalsegg, Bodil Arnestad, Anne Dalsegg, Willy Karlstrøm, Marianne Bolme og Jon Storløkken Bolme.

Hope er tidligere teologistudent og misjonærsønn. Han er også aktiv blogger p http://sankthuman.blogspot.com/ og han er kjent fra Vårt Lands prosjek http://omvendmeg.no <http://omvendmeg.no/>.

Konfirmasjon 2013
Snart står ei ny gruppe ungdommer på terskelen til å ta et viktig valg for framtida. Det er konfirmasjon og Human-Etisk Forbund minner om et godt alternativ i den humanistiske konfirmasjon. Påmeldingsfristen er 1. oktober for konfirmasjon i 2013 og du finner alt enkelt på human.no.

Humanistisk konfirmasjon består av et kurs og en seremoni. Kurset har som mål å styrke unge menneskers evne til selvstendig tenkning og etisk handling, blant annet ngjennom å fremme innsikt i egne holdninger, evne til å stille kritiske spørsmål og evne til å ta ansvar. Seremonien er en høytidelig markering hvor konfirmantene får utdelt kursbevis. Talen til konfirmantene og hilsenen fra konfirmantene er viktigen elementer.

HUMAN-ETISK FORBUND MØRE OG ROMSDAL FYLKESLAG
Human-Etisk Forbund ble stiftet i 1956. Forbundet har rundt 78 000 (2011) medlemmer. Human-Etisk Forbund er pr i dag den største livssynsorganisasjon i Norge, utenom Den norske kirken.  Gjennom 50 år har forbundet vært en tydelig stemme i norsk samfunnsdebatt. Det har utrettelig kjempet for å skille stat og kirke, mot kristne formålsparagrafer i barnehage og skole, for livssynsfrihet, menneskerettigheter og kvinners og minoriteters rettigheter. Organisasjonen er landsdekkende med nær 120 lokallag og fylkeslag i alle fylker. Human-Etisk Forbund er tilknyttet International Humanist
and Ethical Union <http://union/>.

En hovedaktivitet er organisering og gjennomføring av seremonier <http://seremoni/> på et human-etisk grunnlag og arbeid for livsynslikestilling. Forbundet har i dag 78 ansatte.